Gå til sidens hovedinnhold

Kokker på samme lag igjen

Mesterkokkene Martin Trana Flak (26) og Torkil Helmersen (24) skal igjen være på samme lag. Nå hos firmaet Hegstad og Blakstad AS i Trondheim.

TRONDHEIM: I 2018 var namsosingen Martin Trana Flak coach for lekværingen Torkil Helmersen i Euro Skills i Budapest. Helmersen har også gått læretida si på Scandic Nidelven der Trana Flak de siste årene har vært kjøkkensjef.

Men så gikk Helmersen til Britannia Hotel der han etter restaureringen av det erverdige hotellet har vært med å etablere Speilsalens eksklusive "fine dining" – og deres veger skiltes.

I samme firma

Nå blir Martin Trana Flak konsernkjøkkensjef fra årsskiftet, mens Torkil Helmersen allerede har startet i jobben som soussjef for Hegstad og Blakstad AS.

– Hva for slags firma er dette?

– Det er i bunn og grunn et ganske nyetablert selskap som driver fem kvalitetskantiner i Trondheim og Stjørdal. I tillegg driver de med catering til selskaper, kurs og konferanser. Firmaet har også nylig overtatt drifta av Hjelseng gård på Stjørdal, opplyser Trana Flak.

I tillegg til å drive eget kaffebrenneri og ølbryggeri, har Hjelseng gård kursfasiliteter og selskapslokaler.

Tipset om Torkil

– Hvordan henger det sammen at dere to fikk ny jobb i samme firma?

– Jeg har vært i prosess med daglig leder i firmaet om jobben som konsernkjøkkensjef ei stund, og det var jeg som tipset dem om Torkil, forteller Trana Flak.

– Konsernkjøkkensjef, det var en solid tittel å få som 26-åring?

Trana Flak ler litt og smiler:

– Ja, det kladder på seg, skulle jeg til å si. Men nå ser jeg fram til å ta fatt på nye utfordringer. Dette blir en annerledes og ny måte å jobbe på, det blir mer å holde oppsyn med. Samtidig ser jeg for meg at jeg skal bli synlig på gulvet og være med på å bygge opp de ulike kjøkkenene vi driver, bidra til å inspirere og bygge opp en god kultur. Det skal Torkil bistå med, sier Martin Trana Flak.

Kommentarer til denne saken