Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen bekrefter: Det blir ski-NM i Trondheim

Trondheim kommune mener det vil være trygt å avvikle NM i ski i midten av januar.

(Trønder-Avisa)

TRONDHEIM: Tross norsk og trøndersk smittesituasjon velger Trondheim kommune å ikke avlyse ski-NM i Trondheim, som etter planen avholdes mellom 16. og 19. januar. Dette opplyser kommunen i en pressemelding onsdag kveld.

– Arrangementene tidligere i vinter på Beitostølen og Lillehammer ga oss nyttig erfaring, og viste at våre smittevernplaner og protokoller gir et godt grunnlag for en trygg og forsvarlig gjennomføring av konkurransene også i Trondheim, sier arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund i pressemeldingen, hvor det oppgis følgende forklaringer for hvorfor arrangementet består:

  • Kommunen fremhever at NM på ski defineres som toppidrett, og det er dermed i utgangspunktet åpnet for at de kan holde sine arrangement under forutsetning av dette vurderes som smittevernmessig trygt.
  • Kommunens kommunedirektør, kultur- og idrettsdirektør, smittevernlege og kommuneoverlege har vært i dialog med skiforbundet sentralt og med lokal arrangør. Arrangementet vurderes som smittevernmessig trygt, slik at eventuelle smittetilfeller i liten grad vil medføre spredning.
  • Arrangementet går uten publikum. Tilreisende deltakere vil ikke benytte offentlig transport, men kommer i egne biler.
  • Det er utarbeidet en solid smittevernplan for arrangementet der de ulike aktørene er delt i kohorter som skal holde god avstand til hverandre (minst 2 meter).
  • Utøverne er også delt i mindre kohorter som holdes isolert fra hverandre.
  • Det vil være elektronisk registrering av hvor de ulike aktørene befinner seg på arenaen, slik at kommunens smittesporingsteam raskt vil kunne få oversikt over eventuelle nærkontakter.
  • Det vil være grundig opplæring av frivillige på smittevern.
  • NRK har egen streng smittevernplan og smittevernet vedrørende andre medier vurderes også som godt ivaretatt.

Kommentarer til denne saken