Gå til sidens hovedinnhold

Kommuneoverlege Anita Carlson: Unngå unødvendige reiser til nabokommuner

– Aldri før i pandemien har det vært viktigere å be folk være forsiktige når de reiser, sier kommuneoverlege Anita Carlson i Namsos.

NAMSOS: To nye personer testet positivt for korona i Namsos torsdag og fredag. Den ene er elev på Olav Duun videregående skole. Alle elever og ansatte er nå satt i en form for karatene.

Steinkjer kommune har et smitteutbrudd og Overhalla kommune har hatt sju smittetilfeller på kort tid.

Derfor kommer kommuneoverlegen med en bønn:

– Det dukker stadig opp større og mindre smitteutbrudd med korona i Trøndelag. De fleste smittetilfellene er nå forårsaket av mutert virus. Disse smitter svært lett. Aldri før i pandemien har det vært viktigere å be folk være forsiktige når de reiser, skriver kommuneoverlegen i en pressemelding som er lagt ut på kommunens nettside fredag kveld.

Les også

To har testet koronapositivt, en er elev på Olav Duun vgs. – alle elever og ansatte er i karantene

– Vi ber derfor alle unngå unødvendige reiser til områder med høyt smittetrykk, og utvise stor forsiktighet ved nødvendige reiser.

Hun peker på at enkelte reiser er nødvendige. Dette gjelder for eksempel en del jobbreiser.

Men det handler om å bruke sunt smittevett.

– Noen ganger må vi altså bare reise. Da er det viktigere enn noensinne at vi er forsiktige og tar smittevernet på alvor, påpeker Carlson og viser til følgende:

  • Hold avstand.
  • Bruk munnbind når dette er vanskelig.
  • Vask og sprit hendene ofte.
  • Ha god hostehygiene.
  • Sett deg alltid inn i lokale smittevernregler før du reiser.
  • Reiser du til en kommune med mindre strenge regler enn der du bor, så tar du med deg smittevernreglene der du kommer fra.
  • Hold deg hjemme om du har luftveissymptomer eller feber. Kjenner du slike symptomer skal du ha lav terskel for å teste deg. Går du i karantene skal du holde deg hjemme, og du skal ikke gjennomføre karantene på hytta om den ligger i en annen kommune.

Les også

Frykter nytt smitteutbrudd: Derfor har Borgny en innstendig bønn

– Oppfordringen om forsiktighet gjelder også om vi har besøk fra andre kommuner – særlig om de har høyere smittetrykk enn vår egen. Også her gjelder oppfordringene om avstand, hygiene og lav terskel for å teste seg, sier Carlson og fortsetter:

– Alt blir bra. Til slutt. Inntil da må vi være forsiktige.

Kommentarer til denne saken