Gå til sidens hovedinnhold

Kommuneoverlegen om smitten i Steinkjer: – Kan fort berøre Namsos

Kommuneoverlegen i Namsos følger nøye med på smitteutbruddet i Steinkjer, og er klar dersom koronasmitten sprer seg hit. Etter påske har 15 personer har fått påvist koronasmitte i nabokommunen. 

NAMSOS: Etter påske har til sammen 15 personer har fått påvist koronasmitte i Steinkjer. Flere av de smittede har ukjent smittekilde, og Steinkjer kommune frykter at man nå står overfor et større smitteutbrudd.

Anita Carlson, kommuneoverlege i Namsos kommune, skriver til Namdalsavisa torsdag formiddag at Namsos kan bli berørt av covid-19-situasjonen i nabokommunen.

– Vi kan fort bli berørt av smittesituasjonen i Steinkjer kommune, og da er vi forberedt på å håndtere dette. Det er viktig at vi alle følger de smittevernreglene som er gjeldende til enhver tid og at vi har lav terskel for å teste oss, skriver Carlson til NA.

– Følger nøye med

– Vi følger nøye med på situasjonen i Steinkjer, da det fort kan berøre Namsos kommune. Det at det kan komme nye utbrudd i forbindelse med påsken, er noe Namsos kommune er forberedt på, skriver hun videre.

Til sammen har altså 15 personer i Steinkjer testet positivt etter påske. Torsdag melder Trønder-Avisa at Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet er inne i bildet grunnet villsmitten i Steinkjer.

Kommuneoverlege i Steinkjer, Sunniva Rognerud, bekrefter overfor avisa at det er aktuelt å sette inn strenge lokale tiltak allerede torsdag. Kommunen har varslet en pressekonferanse klokka 14.00 torsdag for å orientere om situasjonen.

En ny person er koronasmittet i Namsos

To nye koronasmittede i Overhalla

Gjør ikke som Stjørdal

I forbindelse med smitteutbruddet i Steinkjer har Stjørdal kommune gått ut og bedt innbyggerne unngå reiser til Steinkjer. De ønsker heller ikke besøk av innbyggere fra Steinkjer.

– Det anmodes sterkt om å unngå all reisevirksomhet som ikke er strengt nødvendig til/fra Steinkjer, både jobbrelatert og privat. Dette med umiddelbar virkning og foreløpig fram til og med mandag 12. april, sier kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan, i en pressemelding.

Kommuneoverlege Carlson sier at Namsos kommune ikke kommer til å gå ut med en egen anbefaling i forhold til Steinkjer kommune.

– Namsos kommune anbefaler alle innbyggere å unngå unødvendige reiser til – eller besøk fra – områder med ukontrollert utbrudd av muterte varianter av koronaviruset. Dette er et råd vi har hatt en lengre periode, og vi vil ikke gå ut med egen anbefaling i forhold til Steinkjer kommune.

– Hvorfor ikke?

– Vi har en generell anbefaling om å unngå unødvendige reiser, den er fortsatt gjeldende.

– Overraskende at det ikke kom flere smittetilfeller i påska

Kommentarer til denne saken