LIERNE: I en kommune med litt over 1.330 innbyggere skal det ikke mange smittetilfeller til før tallet virker voldsomt. På ei snau uke har koronaoversikten økt med 11 tilfeller i kommunen. Lierneordfører Bente Estil er enig i at det som nå skjer er urovekkende, men føler likevel en trygghet i at både kommunen som organisasjon og innbyggerne for øvrig tar situasjonen på alvor – og agerer deretter.

Totalt i år er det bekreftet 31 tilfeller av koronasmitte i fjellkommunen.

Tidligere på dagen torsdag gikk ordføreren ut og anbefalte arrangører av ulike sammenkomster om å vurdere avlysninger.

Samme kveld strammer kommunen grepet ytterligere.

– Det blir hjemmeundervisning for elevene ved Stortangen skole både fredag og mandag. Barna ved Sandvika barnehage holdes hjemme de samme dagene, opplyser Estil.

For det er nettopp ved disse institusjonene at smittepresset er størst akkurat nå. Seks elever ved Stortangen er bekreftet smittet, og også ved barnehagen er det på vist smitte.

– Smitten ved skolen involverer både barne-, mellom- og ungdomstrinnet, og fredag satte vi i gang med massetesting av alle elevene, forteller Estil – og legger til at testinga gjentas lørdag og mandag. Dette regimet innføres også ved Sandvika barnehage.

– Vi prøver å skaffe oss full oversikt over omfanget, og gjør vårt for å hindre ytterligere smittespredning, sier Estil.