Gå til sidens hovedinnhold

Krise i barnevernet, svindelforsøk og Bjørgan-suksess – her er søndagen oppsummert i NA

Krise i barnevernet

Hele ledelsen i barnevernet i Midtre Namdal er sykmeldt og over hundre barn venter nå på hjelp. 29 av sakene er vurdert med høy alvorlighetsgrad – noe som vil si at dette er saker som haster. Statsforvalteren har fulgt situasjonen tett de siste månedene.

Torsdag denne uka ble det igjen holdt møte om situasjonen, med representanter Statsforvalteren og Namsos kommune til stede. Det er nå iverksatt tiltak for å løse den alvorlige situasjonen.

Denne situasjonen er alvorlig for mange familier og barn. Det er ikke til å leve med, at det ligger så mange bekymringsmeldinger som barnevernet ikke har kapasitet til å gjøre noe med.

Erik Stene, oppvekst- og velferdsdirektør i Statsforvalteren i Trøndelag

Utsatt for svindelforsøk

Butikken Vic Sandnes i Namsos ble i helga utsatt for svindel på Facebook. En falsk side med deres navn har forsøkt å lure butikkens kunder.

Mange mottok melding om at de hadde vunnet premier, men det hele var et forsøk på å fiske etter betalingsinformasjon.

Det er jo fryktelig kjedelig. Du blir nær sagt i villrede, for det er ikke så mye du kan gjøre når det skjer. Du kan rapportere siden, og både vi og kunder har rapportert den.

Erik Sandnes Jr., daglig leder hos Vic Sandnes

Stor Bjørgan-interesse

I Geitfjellporten borettslag på Bjørgan står 16 leiligheter klare for totalrenovering, 50 meter fra skiheisen. Leilighetene har en totalpris mellom 1,7 og 3,7 millioner og er på mellom 39 og 88 kvadrat.

Interessen har vært stor, og ikke lenge etter at prosjektet ble lagt ut for salg var nær halvparten av leilighetene solgt.

Det skal selges et visst antall før byggestart blir vedtatt, vi er veldig nært det nå.

Anders Borgsø, eiendomsmegler i Boli Steinkjer

Totalrenoverer drømmehuset

Roy Emilsen (38) har ikke hatt det travelt med å finne drømmehuset, men da huset på Stokkstrandhaugen i Rørvik kom ut for salg, måtte han slå til.

Selv om han ikke hadde særlig erfaring med oppussing, har han gjort mye av jobben selv – med god hjelp fra venner og familie. Nå har 38-åringen nettopp flyttet inn i huset, og stortrives i huset som har panoramautsikt over heimplassen.

Utsikten er så fin, og jeg liker at Nærøysundbrua og Rørvik er det første man ser når man kommer inn.

Roy Emilsen

Frykter koronautbrudd

Røyrvik, Namsskogan og Leka i Namdalen er tre av 13 kommuner i Norge som fortsatt ikke har hatt tilfeller av koronasmitte.

Røyrvik-ordføreren skryter av den lokale innsatsen, men frykter det verste om et utbrudd oppstår.

Med så få innbyggere er vi i en utsatt og sårbar posisjon. Vi står på tå og hev til vi får vaksinert folk i risikogruppa og helsepersonell. Et utbrudd i Røyrvik vet vi ville blitt krevende – og et skrekkscenario.

Hans Oskar Devik, ordfører i Røyrvik kommune.

Kommentarer til denne saken