Gå til sidens hovedinnhold

Kritikerfavoritter holder konsert i Vemundvik

Bandet Moenje har fått strålende kritikker for sin unike miks av samisk joiketradisjon og norsk tradisjonsmusikk. Nå kommer de snart på visitt til Namdalen.

VEMUNDVIK: Tirsdag 20. oktober er det klart for en kulturell aften i Centrum forsamlingshus i Vemundvik. Da kommer nemlig gruppa Moenje for å holde konsert.

Gruppa framfører musikk som befinner seg et sted mellom norsk folkemusikk og sørsamisk joik. Bandet frontes av Marja Mortensson, som har sin bakgrunn fra sør- og umesamisk joiketradisjon, og Hilde Fjerdingøy med bakgrunn fra tradisjonsmusikken på Helgeland i Nordland.

Det er disse tradisjonene utgjør grunnstammen i gruppas musikalske uttrykk, samtidig som musikerne i Moenje komponerer slåtter og joiker som framføres side om side med det tradisjonelle materialet.

Moenje er et sørsamisk ord for klarvær, og musikken og arrangementene bærer i seg både det klare og enkle, men har også med seg en god porsjon gråvær og kompleksitet.

Bandet legger vekt på den røffe rytmikken og særegne tonaliteten som finnes i tradisjonsmaterialet. Gruppa slapp det kritikerroste debutalbumet «Klarvær» i 2019.

Kommentarer til denne saken