NAMDALEN: Klokka 05:42 fikk politiet melding om at det hadde blitt observert en bil som kjørte ustabilt i Namsos.

– Det ender med at bilen kjører i grøfta, men da er allerede en patrulje på veg. Det gikk galt i en rundkjøring, forteller operasjonsleder i politiet, Ole Petter Hollingen.

Føreren er en kvinne i 70-årene, og det viste seg at hun var beruset. Hun innbringes derfor for bevisopptak, anmeldes og får førerkortet sitt beslaglagt.

– Selve utforkjøringa skjedde i lav fart, og det er derfor ikke snakk om personskade.

Fyllebråk i Rørvik

I Rørvik var det to episoder med fyllebråk på relativt kort tid, skriver Trønder-Avisa. Den første meldinga kom klokka 02:40, og det var snakk om en hissig mann som var i krangel men en annen. Begge to skal ha roet ned, og forlatt stedet.

En halvtimes tid senere, klokka 03:13 ble en mann i 20-årene bortvist fra sentrum. Han skal ha vært både full og bråkete.

Kulingvarsel

Det ligger an til å bli en dag der de fleste i Namdalen kommer seg unna nedbøren. I ytre strøk er det meldt varmegrader, mens det i indre strøk vil temperaturene fortsatt være under 0. I Rørvik er det meldt 2 grader midt på dagen, i Namsos 1 grad, i Røyrvik og Namsskogan -3.

Yr har sendt farevarsel om kuling i området mellom Rørvik-Sandnesjøen. I ettermiddag kan det bli periodevis stiv kuling. Det er anbefalt å vurdere og la båten ligge. Faren skal være over i 19-tida i kveld.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Økning til sør eller søraust liten kuling utsatte steder, periodevis stiv kuling på kysten i nord. Først på dagen enkelte sluddbyger eller snøbyger i nord. Ellers skyet eller delvis skyet, oppholdsvær.

Passasjertog evakuert

På grunn av strømproblemer ble et tog på Dovrebanen evakuert i natt. Det skjedde mellom Dovre og Dombås. Passasjerene ble sittende på toget i fire timer uten lys eller varme før passasjerene ble plukket opp av et annet tog som førte dem til Dovre stasjon. Ute skal det ha vært -24 grader.

Dovrebanen er fortsatt stengt, mens Bane NOR prøver å rette feilen. Berørte toglinjer er Oslo – Trondheim S, og Dovrebanen F6.

Mer fra NA

For Helsestasjon, Barnevern og Pedagogisk Psykologisk Tjeneste (PPT) i Namsos kommune blir det framover en helt ny hverdag. Nå skal alle de 90 ansatte flytte inn under samme tak i den nyoppussede Forsikringsgården.

Les også

To år og 108 millioner kroner – her er den nye Forsikringsgården

Daglig leder Elinor på Coop Jøa SA beskriver det som en vanskelig situasjon at butikken trues med nedleggelse. Nå håper hun flere bruker nærbutikken.

Det blir likevel ikke noe av legevaktsamarbeidet mellom Bindal og Nærøysund. Det blir opplyst i en e-post fra kommunedirektør i Bindal kommune, Knut Toresen.