Ladeutfordring for turistene

Stadig flere nordmenn velger å kjøpe seg elbil, men det er ikke alltid like lett å finne steder langs vegen hvor man kan lade batteriene.

Hildegunn Kjøsen og Roar Meland hentet ut sin nye elbil torsdag, og like etterpå bar det ut på norgesferie. Tirsdag var de på plass i Namsos, hvor de gjerne skulle sett at de kunne lade bilen samtidig som de overnattet på hotellet.

For med elbil på Norgesferie må ting planlegges på en litt annen måte.

Vi har hørt om sinnssyke ladekøer, og er litt spente på om det blir det. Men vi har lagt opp turen sånn at vi skal lade der vi overnatter, og sånn sett kan vi sjekke om det er kø – og eventuelt bare gjøre noe annet i mellomtida.

Hildegunn Kjøsen

Travelt i jordbæråkeren

Jordbærsesongen er i full gang, og Gunnar Brattberg på Skage leverer som så mange år før jordbær til namdalingene. Han merker at mange nå etterspør de søte bærene.

Nå har han åtte plukkere i sving, og sesongen ser bra ut. Men hvor mange år til den erfarne bærbonden vil fortsette er imidlertid usikkert.

Vi får se hvis helsa holder. Jeg begynner å trekke på årene, og det er litt stress med været. Bærene skal også være av god kvalitet og kundene skal være fornøyde. Men i år har det gått greit.

Gunnar Brattberg

Russebussmareritt

Russegruppa «Rock City» så fram til alle tiders russefeiring. Drømmen ble snudd på hodet da bussen de hadde kjøpt til over 200.000 viste seg å være i elendig stand.

Bussen ble solgt til Namsos-russen av ei russegruppe fra Steinkjer. Under salget ble det vist fram en kontrollseddel fra en EU-kontroll bussen hadde vært på måneden før.

Da de merket at bussen hadde noen feil, tok de den med på ny EU-kontroll. Da fikk de sjokkbeskjeden om til sammen 23 feil; 18 av disse ville hver for seg ført til at bussen ikke ble godkjent.

Etter en runde i rettssystemet fikk ikke russegruppa hevet kjøpet, og må fortsatt betale 160.000 for bussen. Nå advarer de andre som skal kjøpe russebuss.

Man kan ikke bare stole blindt på at alt er i orden.

Ådne Gjeitsund

Reagerer på vaksineforskjeller

Over 20.000 namdalinger har nå fått sin første dose av koronavaksinen. Men kommunene imellom er det stor forskjell på hvor stor andel av befolkninga som er vaksinert.

I Namsos og Nærøysund vil alle i aldersgruppene 18-24 og 40-44 være vaksinert med første dose inne de neste to ukene, mens man på Høylandet fortsatt holder på med gruppa 55-64 år. Det skaper reaksjoner.

Vi er innforstått med skjevfordelinga, men det er også en forskjell mellom namdalskommunene. Vi mener vi i hvert fall burde ligge på nivå med dem.

Liv Elden Djokoto, kommunedirektør i Høylandet kommune

Regnet skapte utfordringer

I helga ble det arrangert Midtnorsk Mesterskap i motorcross på Tynset. Der skapte kraftig regn utfordringer, siden vannmengdene gjorde deler av grusbanen om til et gjørmebad.

Mange namdalinger deltok under mesterskapet, og selv om været satte sitt preg på mesterskapet, var sinnsstemninga hos utøverne upåvirket.

Humøret var på topp. Vi hadde med oss flere folk som var nybegynnere på løssand, og det har vært artig å se at de har hatt en så bratt læringskurve. Det var ingen som ville gi seg, og jeg tror alle har følt mestring i helga.

Britt Bjørhusdal, Namdal motorsportklubb