Gå til sidens hovedinnhold

Lei av dårlig veg, ny fotballjobb og Namsostrappa i ny versjon – her er fredagen oppsummert

Måtte slutte – fikk ny jobb

For folk flest er Leif Husvik mest kjent for sin årelange innsats som materialforvalter i Rosenborg. Etter at namdalingen fylte 70 på tampen av 2019, ble arbeidsforholdet avsluttet.

Etter 18 år med en hektisk og innholdsrik hverdag i Norges mestvinnende klubb gjennom tidene, var overgangen til langt roligere dager på heimebane stor. Derfor ble 71-åringen glad da han fikk tilbud om å jobbe i Ranheim.

Pensjonisttilværelsen er jeg ikke skapt for. Det livet blir for kjedelig.

Leif Husvik

Fortviler over farlig veg

Både unge og gamle har sluttet å bruke gang- og sykkelvegen fra Tømmerås til Grong sentrum. Kvaliteten på vegen er så dårlig at det har vært flere ulykker og nestenulykker på vegen.

Politiker Steinar Sæternes og bruker Randi Eriksen håper vegeier Trøndelag fylkeskommune gjør noe fort.

Dette burde det strengt tatt vært tatt tak i for mange år siden. For det har blitt verre og verre for hvert eneste år.

Randi Eriksen

Får bruke namdalsdialekta

Når nyheter skal presenteres i NRK skal det gjøres på normert nynorsk eller på bokmål. Dette for at alle skal forstå budskapet i det som blir sagt.

Eline Buvarp Aardal fra Namdalseid er nyhetsanker på NRK, og nå har hun fått tillatelse til å bruke sin egen dialekt når hun leder Dagsrevyen. Men noe må hun luke bort.

Alle dialektord som ikke alle i hele landet forstår må lukes bort. Det betyr at det blir mye trening framover for å finne min måte å gjøre det på.

Eline Buvarp Aardal

Namsostrappa 2.0

Initiativtakerne bak planene om Namsostrappa har lyttet til tilbakemeldingene og legger nå fram en ny presentasjon av hvordan trappa opp til Klompen kan bli utformet.

I den nye skissen er trappa nå mindre ruvende og fargene går mer i ett med naturen rundt.

Planene er mer tilpasset vårt opprinnelige ønske. Tida er brukt godt og tilbakemeldinger er lyttet til. Det betyr at materialvalg og arkitektonisk utforming er lagt inn i presentasjonen slik at man lettere kan danne seg et inntrykk av hvordan dette blir.

Hans Kjetil Andreassen, Lasse Brattås og Amund Lein, initiativtakere

Annerledes landsmøte

Årets landsmøte i Arbeiderpartiet er nå i gang, men i motsetning til tidligere år er delegatene i partiet spredt utover hele landet. I Namsos deltok Gina Holmen Berre og Arnhild Holstad på det digitale landsmøtet.

Selv om den digitale versjonen har sine fordeler, kjenner de også på et savn etter flere ting.

Både det sosiale og ikke minst det å kunne snakke med folk ansikt til ansikt er viktig når vi holder på med politikk. Politikk handler ikke bare om vedtak, men også om mennesker.

Gina Holmen Berre, leder Namsos Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken