Lise måtte kjøre til Namsos for å hente sønnen da hurtigbåten ble innstilt: – Ikke en engangshendelse

OPPGITT: Lise Williksen måtte kjøre fra Ottersøy til Namsos for å hente sønnen og kompisen da hurtigbåten var innstilt.

OPPGITT: Lise Williksen måtte kjøre fra Ottersøy til Namsos for å hente sønnen og kompisen da hurtigbåten var innstilt. Foto:

Det ble en lang dag i Namsos for Daniel Øiahals (15) og Loke Aglen (16) da hurtigbåten ble innstilt og det ikke dukket opp noen buss.

DEL

RØRVIK: – Da guttene fikk beskjed om at båten ikke gikk, ventet de for å se om det kom en buss, men det gjorde det ikke. Da var det bare å kjøre til Namsos å hente dem, sier Daniels mor Lise Williksen.

Guttene fra Ottersøy og Strand hadde tatt seg fri fra skolen for et tannlegebesøk og teoriprøve måtte vente i flere timer før de ble hentet.

Føles utrygt

– Det føles ikke trygt å sende barna sine av gårde om man ikke er sikker på at de kommer seg hjem igjen. At båten blir innstilt skjønner jeg jo, men da må det jo være et alternativ. Man kan heller ikke ta det for gitt at alle foreldre har mulighet til å kjøre til Namsos på sparket en ettermiddag, sier en oppgitt Williksen som forteller at dette ikke er første gang.

– Vi godtar ikke et dårligere tilbud

– Vi har hatt en ungdom som har gått skole på Verdal og som reiste mye heim i helgene. Det var flere ganger båten hadde gått når han kom med korresponderende buss. Vi oppfordres til å bruke kollektivtransport, men det blir vanskelig om man ikke kan stole på at de ulike transportene korresponderer slik de skal. Det er færre avganger og båten tåler mindre vær. Da er det jo ikke lagt til rette for å bruke tilbudet.

Innstilt grunnet dårlig vær

Grethe Opsal fra Atb sier hurtigbåten på tirsdag ble innstilt på grunn av værforholdene.

– Ved innstilte avganger skal operatør sørge for alternativ transport og gi informasjon til reisende om dette for å sikre at de får en forutsigbar reise. I dette tilfelle ble det henvist i driftsmelding klokken 14.27 om at avgangen klokken 16.10 ble fremskyndet til buss med avgang klokken 15.44, altså før ordinær båtavgang.

Terje Settenøy (Frp) kritisk over det han mener er styrt avvikling av hurtigbåten

Opsal sier at hun skjønner det ikke kan forventes at alle får med seg dette.

– For de reisende som ikke har fått med seg denne driftsmeldingen er ikke dette et godt nok alternativ, og det skulle selvfølgelig vært satt opp alternativ transport fra kai på samme tidspunkt som båten skulle gått. Vi beklager på vegne av vår operatør at alternativ transport ikke ble løst på tilfredsstillende måte, og følger opp rutinene rundt dette.

For kunden som måtte kjøre til Namsos henviser Opsal reisegaranti for å få dekt sine utgifter.

Etterlyser universell utforming på hurtigbåten: – Det er helt uholdbart

Vidar Hop, som opererer sambandet, sier til NA at de er i gang med å se på rutinene for når alternativ transport skal settes inn på grunn av innstillinger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken