Gå til sidens hovedinnhold

Livsverket gikk konkurs, vedsalget til himmels og massevaksineringa er i gang: Her er torsdagen oppsummert

For sju år siden tok Christian Løvold Klykken og kona Linn Hege Klykken Løvold over Efri Halfa i Vesteråa i Overhalla. Denne uka måtte han ta sin tyngste beslutning.

Jeg har investert hele livet mitt i dette. Derfor føles det emosjonelt helt forferdelig. Vi hadde ikke noe annet valg enn å melde oppbud.

Christian Løvold Klykken

Det var seks deltidsansatte knyttet til selskapet da det ble meldt oppbud.

Da gradestokken viste 19 minus i Fossbrenna, satte Gunnar Stavdal (74) seg i bilen og kjørte til Spillum for å kjøpe bjørkeved. 74-åringen fyrer litt ekstra når som det er så kaldt ute.

Jeg tenner opp om morgenen og legger inn ei vedskive nå og da. Jeg bruker rundt en halv sekk med ved og to briketter per dag iallfall når det er så kaldt.

Gunnar Stavdal

Ifølge markedskoordinator Bernt Sagnes omsatte MN Vekst ved for 86.000 kroner i januar i år. I tilsvarende periode i fjor var omsetning 30.000 kroner.

Lena Johannessen fikk den første dosen med koronavaksine på 93-års dagen sin av Oddveig Brønn. Svigerdatter Torill Nikolaisen fulgte henne til NTE Arena der Namsos kommune startet massevaksinering torsdag.

Jeg har i grunnen sett fram til å få vaksinen, så for meg er dette litt av en bursdagsgave å få – kanskje den beste.

Lena Johannessen

Om tre uker får hun dose nummer to av covid-19-vaksinen.

I tett snøvær gjør Torkild Bruun det han liker aller best; å gå skirenn heime i Botnan. Nå vet han hvor viktig det er å være trent for å klare det.

For når Torkild Bruun møter til karusellrenn denne vinterkvelden, har det gått bare vel en måned siden livet kunne blitt endret totalt. Helt uten forvarsel fikk han en lammelse i den ene armene. Det viste seg å være et hjerneslag.

Det var helga før julaften, og jeg og broren min hadde vært på en hard jakttur. Vi hadde gått hele dagen. Da jeg kom heim var det naturlig å ta en kvil på sofaen.

Torkild Bruun

Selv om han har fått beskjed av legen å roe ned, ser han fortsatt på trening som livreddende medisin.

Kommentarer til denne saken