Det var svært dårlig lyd i overføringen fra formannskapet som var i samfunnshuset, mulig det var en slag symbolsk handling. Men debattredaktøren hadde enten koblet seg på for sent eller ikke hørt at det ble fremsatt et utsettelsesforslag i møtet. Namsos Venstre fremmet et utsettelsesforslag som gikk ut på at saken skulle utsettes til etter at sentrumsplanen er vedtatt. Namsos er nemlig satt på Riksantikvarens NB-liste over bevaringsverdige bymiljøer. Dette setter krav til en sentrumsplan. Den sentrumsplanen som ble lagt ut til høring i fjor høst er ennå ikke lagt frem for politikerne, hvorfor ikke det? Man kan jo lure, for der står det at alle bygg bygget før 1963 skal vernes. Det passer dårlig inn i rivningsplanene.

Jeg opprettet Facebook-gruppen «Bevar Samfunnshuset» og ser at det nå kritiseres fordi det i denne gruppen er så mange som vil bevare samfunnet og ikke liker innlegg fra dem som vil rive bygget. Dette er vel ikke så overraskende. Det er fritt fram å opprette gruppen «Riv Samfunnshuset», og skulle jeg legge inn et innlegg her, noe jeg gjerne hadde gjort, ville jeg ikke være forundret om jeg fikk motbør på det.

Her er det faktisk vi som ønsker å bevare Samfunnshuset som har hele administrasjonen i Namsos kommune mot oss, samt politisk ledelse og det ser ut til et flertall av de folkevalgte. Vi som tilhører denne gruppen er også en del av folket som kjemper for vår sak, vi bor heldigvis i et demokrati og kan ytre vår mening. Det sterkeste ordet jeg har sett på facebooksiden er "Galskap", det har jeg godkjent, kanskje det er å gå for langt? NA trykker nå stadig galskap over sine sider i hvert fall.

Det er fritt fram å opprette gruppen «Riv Samfunnshuset», og skulle jeg legge inn et innlegg her, noe jeg gjerne hadde gjort, ville jeg ikke være forundret om jeg fikk motbør på det.

Anne Cecilie Holm, for gruppa «Bevar Samfunnshuset»

Debattredaktøren fortsetter med å insinuere at Gunnar Hojem svikter sine velgere. Her må jeg inn og forsvare Gunnar; lokalvalg i Namsos er i stor del et personvalg. De som har stemt på Gunnar og Ap, vet nok hva han står for, den mannen er kjent for å være tydelig. Nå har han fått nok, det er noe som står for hans vurdering, men jeg tror nok flere av hans velgere forstår ham og støtter han i det valget.

Les også

2021 kan bli året gjenreisningsbyen Namsos snart ikke lenger har noen bygg å verne om

Den anonyme helsearbeiderens innlegg har jeg ikke svart på, nettopp av den grunn at man lett blir beskyldt for noe da. Men nå tror jeg ikke denne helsearbeideren er klar over at Namsos kommune har kjøpt tomt til 8 millioner for å bygge barnehage til 50 millioner, vi har faktisk nok barnehageplasser i Namsos uten å bygge nytt. Namsos skal bygge Campus for Nord Universitet, hvis de vil flytte, Namsos må kjøpe hele Olav Duun hvis de skal få fylket til å bygge ny VGS på Campus, i tillegg må de bygge ny idrettshall på Campus (da kan vi glemme hall på Bangsund) og søren meg kom kommunedirektøren med forslag om at de vurderer å rive kulturhuset, for så å bygge nytt kulturhus på Campus. Ingen ting av dette blir særlig rimelig...

Ungdomsrådet, ja: Jeg inviterer dem herved til Samfunnshuset på Steinkjer når dette blir ferdig om ikke lenge. I Steinkjer satser de på ungdommen, her kan ungdommen fylle huset med sang, dans, musikk, spill, verksted, hva som helst, egentlig. Eia hadde vi hatt noe slikt i Namsos.

Løft blikket litt, både byen og samfunnshuset står nok i 2022, såpass optimist er jeg.