GRONG: For nå skal ikke Moe, som er fra Grong, Mølnvik fra Snåsa og Gjertsås fra Lierne stå på hver sin side av nettet og kjempe mot hverandre i kampene – som de gjorde i en svært så spennende og begivenhetsrik sesong i 2. divisjon i fjor.

Nå skal de i stedet kjempe skulder ved skulder, når storbylagene NTNUI, OSI, Sandnes og resten av lagene i 1. divisjon er motstander. For første gang skal Lierne, Snåsa og Grong mønstre felles lag i 1. divisjon.

– Dette faller helt naturlig for oss. Vi har blitt veldig sammenspleiset, sier jentene mens de har en pause i en av de siste fellestreningene før seriestarten i 1. divisjon.

Lierne i 1. divisjon

Spillerstall: Synnøve Gjertsås, Nora Bruvoll Valfridsson, Maja Gåsbakk, Ingrid Gåsbakk Ravlo, Linnea Lundgren, Nina Elisabeth Solum, Kine Gjertsås, Jonna Dunfjell Mølnvik, Maren Moe, Lillian Grong, Sanna Blomdahl, Anita Lillemark Lundgren, Maja Gravbrøt, Selma Kveli, Karianne Aagård, Idrun Marie Heistad Gåsmo, Silje Holand, Stine Elisabeth Løfblad.

Trenere: John Arne Vestnor, Morten Fjerstad

Lagene: Lierne, Oslostudentenes idrettslag (OSI), Bergenstudentenes idrettslag (BSI), Koll 2 (Oslo), NTNUI, Sandnes VBK, TIF Viking 2 (Bergen), ToppVolley Norge 2, BK Tromsø 2.

De første kampene:

Lørdag 3. oktober: Lierne - Sandnes

Lørdag 10. oktober: OSI - Lierne

Søndag 11. oktober: Koll 2 - Lierne

Lørdag 7. november: Lierne - Koll 2

Startet en prosess

Etter at Lierne rykket ned fra eliteserien i 2019, og deretter takket nei til plass i 1. divisjon i fjorårssesongen, startet prosessen som lørdag får et beviselig resultat når Sandnes kommer til Liernehallen for å spille serieåpninga.

Der møter rogalendingene et Lierne-lag bestående av spillere fra alle de tre klubbene, som er en del av ovebygningsavtalen. Denne gjør at for eksempel Maren Moe kunne spille for moderklubben Grong i serieåpninga i 2. divisjon sist helg, mens hun lørdag ikler seg Lierne-drakten i 1. divisjon.

Og verken Moe eller Mølnvik har noen som helst motforestillinger mot å ikle seg den blåe Lierne-drakten.

– Dette kjennes helt naturlig ut, sier Maren Moe på spørsmål om hvordan det er å skulle spille i Lierne-drakten.

– Vi kjenner jo hverandre, og vi har blitt godt sammenspleiset gjennom sommeren. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Mølnvik.

Det lå i kortene gjennom hele fjorårssesongen at man kunne bli samlet om et lag i årets sesong. Etter hvert ble man også enige om at hvis en av klubbene rykket opp i 1. divisjon og tok plassen, så skulle det være laget som samlet spillere med ambisjoner om spill på dette nivået.

Snåsa fikk sjansen, takket nei, og overlot plassen til Lierne.

Derfor er det Lierne som er klubbnavnet i årets 1. divisjon.

Og det har altså ingen av spillerne noen problemer med.

– Nei, det har vi ikke. Jeg tror det er helt naturlig for oss alle. Vi vil bare gjøre det godt sammen vi, sier Mølnvik.

Bedre og bedre

I 2019 spilte altså Lierne i eliteserien, og flere av spillerne som var med da, er også i troppen i år. I tillegg kommer flere Lierne-spillere som var med i 2. divisjon i fjor, samt spillere fra Snåsa og Grong. Men hvor bra blir laget?

– Du får komme på kamp lørdag og se, sier Kine Gjertsås, som var sentral både i eliteserien, i 2. divisjon i fjor, og som i sin opplegger-rolle blir viktig også i år.

– Jeg tror vi kan bli ganske bra. Det er så mange unge spillere som blir bedre og bedre for hver trening. Pila går liksom sånn, sier 2002-modellen Mølnvik og viser med hånda at kurven er bratt oppover.

Alle tre sier de har merket stor nivåendring siden starten på sommeren.

– Det er noe helt annet nå enn da vi startet i sommer. Nivået er mye bedre. Vi er mer samspilt, sier Mølnvik.

– Vi merket det veldig godt på samlinga vi hadde sist. Det ble bedre og bedre utover helga, og på slutten var det veldig bra, sier Gjertsås.

Trioen er spent på hvordan nivået er, både hos sitt eget lag og ikke minst på motstanderne.

– Vi vet jo ingenting om de andre, så det er vanskelig å si, sier Gjertsås.

– Hva er målet?

– Jeg tror at vi i første omgang får ha som mål å berge plassen, så får vi se litt hvordan det utvikler seg, sier hun, mens de andre to nikker samtykkende.

Den første svaret får vi lørdag kl. 14.00.