– Lurer på hva som er skjedd med Amanuel

FRYKTER DET VERSTE: Afewerki Weldu Debru, Amanuel Michael Gerezgiher og Simon Fitsum Gebremichael frykter at deres savnede landsmann ikke blir funnet, men likevel har de ikke gitt opp alt håp. – Vi skal bidra med alt det politiet ber oss om.

FRYKTER DET VERSTE: Afewerki Weldu Debru, Amanuel Michael Gerezgiher og Simon Fitsum Gebremichael frykter at deres savnede landsmann ikke blir funnet, men likevel har de ikke gitt opp alt håp. – Vi skal bidra med alt det politiet ber oss om. Foto:

Det er bekymring i det eritreiske miljøet i Rørvik – og på Kolvereid.

DEL

RØRVIK: – Jeg trodde ikke at det skulle skje noe med Amanuel. Jeg er veldig bekymret nå, forteller Simon Fitsum Gebremichael, som forrige fredag var i lag med Amanuel Tewelde Tela på Rederiet pub.

– Jeg dro fra puben tidligere enn ham, så jeg vet ikke når eller hvor han dro etterpå.

VAR SAMMEN: Simon Fitsum Gebremichael var sammen med den savnede Amanuel Tewelde Tela forrige fredag. – Jeg dro fra puben tidligere enn Amanuel, forteller han.

VAR SAMMEN: Simon Fitsum Gebremichael var sammen med den savnede Amanuel Tewelde Tela forrige fredag. – Jeg dro fra puben tidligere enn Amanuel, forteller han. Foto:

Står sammen

Det eritreiske miljøet, både i Rørvik – men også på Kolvereid, bidro søndag i leteaksjonen etter sin savnede landsmann.

– Det er helt naturlig i vår kultur at vi samler oss, støtter hverandre og hjelper til når triste ting skjer. Vi skal gjøre det vi kan – og det politiet vil at vi skal bidra med, i tiden fremover også.

Det er Afewerki Weldu Debru som forteller dette, og fortsetter:

– Alle eritreiske familier er bekymret nå. Vi frykter at Amanuel er død, men vi har likevel et lite håp om at han har greid seg.

Politiet sjekker funn

Det ble blant annet funnet sko, skjorte og hansker i leteaksjonen, men ingen mobiltelefon. Innsatsleder for politiet, Tonje Våden, avbryter intervjuet for å få sjekket om de tre kunne kjennes ved noen av funnene.

SKO FUNNET: Innsatsleder Tonje Våden ville vite om denne skoen kanskje kan tilhøre den savnede, men svaret ble ikke det hun håpet på.

SKO FUNNET: Innsatsleder Tonje Våden ville vite om denne skoen kanskje kan tilhøre den savnede, men svaret ble ikke det hun håpet på. Foto:

Ingen av gjenstandene som Våden presenterte for dem kunne imidlertid knyttes til den savnede.

UKJENT HANSKEPAR:Amanuel Michael Gerezgiher, som var nabo til den savnede inntil nylig, kunne ikke si om dette hanskeparet tilhørte den savnede landsmannen.

UKJENT HANSKEPAR:Amanuel Michael Gerezgiher, som var nabo til den savnede inntil nylig, kunne ikke si om dette hanskeparet tilhørte den savnede landsmannen. Foto:

60 frivillige deltok

De mer enn 60 frivillige som søndag møtte opp i samfunnshuset i Rørvik ble informert om at alt som fremstår som uvanlig er av interesse for politiet, men at et søk etter mobiltelefon er spesielt interessant.

– Søk nøye, ta ett steg fram og se bak dere for å sikre at dere ikke går glipp av noe som kan være viktig for oss, sa innsatsleder i politiet, Tonje Våden.

Våden forteller NA at de tidligere har funnet sykkelen til den savnede. Den ble funnet ved Candy storkiosk som ligger rett over veien fra Rederiet - der den savnede var på kvelden før han forsvant.

MANNTALL: Over 60 frivillige, mange av dem nyankomne innvandrere i miljøet rundt den savnede, deltok i letinga etter Amanuel Tewelde Tela søndag.

MANNTALL: Over 60 frivillige, mange av dem nyankomne innvandrere i miljøet rundt den savnede, deltok i letinga etter Amanuel Tewelde Tela søndag. Foto:

Fire menn var observert

To menn av utenlandsk opprinnelse og to andre nordmenn ble observert i lag med den savnede den natten han forsvant.

– Hvis dere vet noe om dette eller annet; si ifra til oss.

DELT INN I FIRE GRUPPER: De mer enn 60 frivillige ble delt inn i grupper med hvert sitt geografiske ansvarsområde. Røde Kors gikk igjennom søkeområdet med hver enkelt gruppe.

DELT INN I FIRE GRUPPER: De mer enn 60 frivillige ble delt inn i grupper med hvert sitt geografiske ansvarsområde. Røde Kors gikk igjennom søkeområdet med hver enkelt gruppe. Foto:

Rørt ordfører

Ordfører i Nærøysund, Amund Hellesø, hadde planlagt å forberede en presentasjon på kontoret, men i stedet valgte også han å melde seg som frivillig letemannskap.

– Om du er opprinnelig norsk, asylsøker eller flyktning, så ser vi at mennesker bryr seg om hverandre. Det er viktig å se engasjementet her i dag - kanskje samfunnet vårt ikke er så kaldt og egoistisk som enkelte noen ganger vil ha det til.

Leter «overalt»

Alt er av interesse for politiet; om det så er deler av klesplagg, gjenstander eller bare informasjon. Det blir lett i skur, blant paller på kaia, i smug mellom bygninger og også i blomsterbed - i håp om å finne noe som er av betydning for politiet i leteaksjonen etter den savnede.

Det var en lydhør forsamling som hørte på informasjonen og instruksene fra politiet. Mer enn halvparten av de frivillige var fra miljøet rundt savnede Amanuel Tewelde Tela.

LETER OVERALT: En bit av et klesplagg eller en mobiltelefon; alt er av interesse for politiet.

LETER OVERALT: En bit av et klesplagg eller en mobiltelefon; alt er av interesse for politiet. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken