Huff altså, at det skulle bli slik. Kunne han ikke ha dratt til Real Madrid, PSG, Barcelona, Juventus eller finpusset tysken hos Bayern München. Nei, selvsagt måtte han til England. På sett og vis er ikke det så vanskelig å forstå. Premier League er den mest attraktive fotball-ligaen i verden som nordmenn har et nært og dypt kjærlighetsforhold til. Superspissen valgte å innlede et forhold til Manchester City. Akkurat som hans far gjorde.

Mange velger bort RBK, LSK og Glimt når det braker løs i England. Det blir litt som den tidligere fotballprofilen Åge Waagan i Namsos sa det: «Hvem vil spise seg mett på gammelsei når en vet det er biff til dessert».

Nå skal han vise seg fram. Superspissen fra Jæren, Erling Braut Haaland, gutten som kan bli en av de største stjernene i norsk idrettshistorie. Det er rart om han ikke får sin offisielle debut under Community Shield lørdag kveld. Motstander er Liverpool. For en batalje det kan bli.

Det blir en forsmak på duellen mellom Haaland og den nye superspissen Darwin Nunez i Liverpool. Spissen fra Uruguay ble latterliggjort etter at han bommet på en sjanse mot Manchester United i en ubetydelig treningskamp i sommer. Han svarte med å score fire mål, i en litt mer betydningsfull kamp, mot Alexander Sørloths RB Leipzig. Det ble fort stille.

Alle de engelske toppklubbene har sørget for å forsterke troppene med spennende spillere foran årets sesong, unntatt Leicester. De fleste øynene er nok festet på duellen mellom Nunez og Haaland, som i praksis betyr slaget mellom Pep Guardiola og Jürgen Klopp. Gjett om vi gleder oss. Men det er andre som gleder seg, kanskje enda mer. Nottingham Forest er tilbake i det gode selskap. Ennå sliter fansen med bakrusen etter opprykksfesten i vår. Ryktes det. Jeg vet om en i Levanger, som ennå ikke har landet. Forståelig nok.

Vi skal nok være så ærlige, alle supportere, at det hadde vært kjekt å ha hatt Haaland i stallen. Sammen med Salah, sammen med Kane og Son, og slik kunne vi holdt på. Ingen var nærme en slik overgang, og lengst bort av dem alle var Manchester United. Dette kan bli sesongen, at vi som har ledd av United må tørke av oss gliset, de har noe på gang der. Eller?

Det ble litt dumt tidligere i sommer da Haaland krummet nakken og ikke ville snakke med norsk presse. Bedre ble det ikke av at landslagstrener Ståle Solbakken ba oss om ha respekt for at Haaland måtte skjermes. Det dreide seg vel om noe så belastende i livet som å velge en fotballklubb. Solbakken; det finnes de av oss, tusenvis i tallet, som ikke blir skjermet for å møte hverdagens utfordringer. Hver dag, året rundt.

Da trodde jeg et øyeblikk at gutten var ødelagt. Ikke som fotballspiller, men at han hadde havnet på en planet som ikke er forbeholdt dem som kjøper drakta hans eller vi som punge ut i dyre dommer til Viaplay for å se kampene. Heldigvis tok jeg noe feil, gutten har jo humor.

Først skrev han i sosiale medier at bestefaren hadde rådet han om å la føttene snakke for seg. Det er jo det han tjener fem millioner kroner i uka på også. Han har straks 18 millioner følgere på Instagram og har allerede blitt populær der blant fansen. Hvorfor? Fordi han svarer dem, skøyer med dem og oppfattes som en av dem. Smart!

Lørdag er sirkuset i gang. Forventningene er store, uansett ståsted. En Leeds-kjenning kan historikken på rams til de nye spillerne. Han har sverget evig troskap til klubben mens han bar på melketennene. Han slår fast at bunnstrid er fortid, framtida er Europa. Han lurte meg til å plukke inn en Leeds-forsvarer på Fantasy-laget, men en halvtime senere suste Chelsea-backen James tilbake.

Jeg kjenner til dem som har flyttet sommerferien til september. De har plottet inn reiseruta hvor de følger laget sitt både på borte- og heimekamper. Nå snakker vi altså ikke om Aalesund og Haugesund, men om London og Southampton. Slikt er bare kos opp og ned i mente, kombinert med noen turer på pissoaret. Skal du ha et litt reisetips, så finner du ikke en mer kunstnerisk skjønnhet av et pissoar enn på en pub i Liverpool, bedre kjent som «The famous Hope St Phillarmonic Pub Urinals».

Bestill tur nå, ikke vent til i november. For gjett hvem jeg så i Dagbladet nettopp? Selveste Espen Nakstad, og hva snakket han om? En ny bølge med smitte til høsten! Da fortrekker jeg heller at Haaland putter på et mål eller to.

Jeg har alltid lyttet til dem jeg har ansett som mine sjefer. Klopp er av dem, og hva sa han her om dagen? «Jeg elsker, Erling» Det er vel slik med oss alle, at det ikke alltid er slik at vi forstår oss på sjefene, uansett hvor rett de skulle ha.