GRONG: Per Arne Lynum fra Grong debuterte på revyfestivalen i 1987 - den aller første gangen revyfestivalen ble arrangert på Høylandet. Allerede året etter begynte Lynum å vinne priser, noe han har fortsatt med gjennom hele sin revykarriere.

Lynum, som kan omtales som en revyringrev av rang, deltok på den digitale scenen også under årets revyfestival.

Videre til Olavshallen

5. og 6. august gikk de siste semifinalene i NM i revy av stabelen. 19 av de 20 numrene som skal videre til finaleforestillingen i Olavshallen i Trondheim er valgt ut. På denne lista - lista over de aller beste numrene fra årets Revyfestival - finner vi Gammelgaukan med nummeret «Teppedrageren», som ble framført av selveste Per Arne Lynum

– Det er veldig artig at jeg tydeligvis holder revyformen, sier Lynum.

Koronavennlige Revyfestival

Da pandemisituasjonen gjorde det umulig for Norsk Revy å arrangere Revyfestivalen på ordinært vis, ble Norges lengste festival til.

– Vi begynte med Avlystdagan på Høylandet i juli, hvor det ble vist fram to digitale live-forestillinger i samfunnshuset. Nå har vi nettopp hatt de to siste semifinaleforestillingene, som har vært heldigitale, forteller Pål André Hasselvold, fagansvarlig i Norsk Revy.

– Og det må jeg si - revylagene har gjort en innmari god jobb!

Revy-Norge Rundt

– Når revyene ikke kan komme til oss, ja, da må vi komme oss til revyen, sier Hasselvold.

Sammen med blant annet Hanne Vilja Sagmo og Ida Dahl, daglig leder i Norsk Revy, skal nemlig Hasselvold på en Norgesturné fylt med både forestillinger, sang og sannsynligvis latter.

– Det blir virkelig en artig høst, også satser vi på en heidundrende fest og masse artig revy når vi skal til Olavshallen i november, avslutter Hasselvold.