Dette står ikke i kravspesifikasjonene fra AtB og da blir det ikke montert toalett.

Tillitsvalgte, verneombud og innkjøpsansvarlige i VY ble nærmest sjokkert når toalett ikke skal være i langrutebussene. AtB begrunner dette med at passasjerer skal sitte fastspent i sitt sete når bussen kjører. Dette er et meget dårlig argument når det finnes rasteplasser og stoppeplasser..

Det at langrutebussene ikke skal ha toalett er helt uholdbart. Toalettet brukes av mange på hver tur og toalettanken må tømmes hver uke på bussene. Det er lenge å sitte på bussen i over tre timer uten å ha mulighet til å gå på toalettet.

Etter at Helsebussen ble lagt ned så må mange pasienter til og i fra St.Olav ta vanlig kollektivt og de har ofte stort behov for toalettbesøk både på grunn av medisinering og sykdommer.

Hvis man ikke får toalett i bussene så blir man nødt til å sende passasjerer som har behov for det inn på butikker og bensinstasjoner underveis.

Alle langrute- og turbusser som bestilles i dag i Norge har toalett om bord. Det er ikke noe forbud mot å ha toalett i buss selv om alle vet at det blir dyrere.