Mange i Namsos mistet et viktig kulturtilbud da dørene ble stengt i mars – nå er lørdagskonserten tilbake

LØRDAGSKONSERTER: Førstkommende lørdag er Torleiv Grong og kafévert Arild Frydenlund i gang med lørdagskonserten på Ullvaren kafe.

LØRDAGSKONSERTER: Førstkommende lørdag er Torleiv Grong og kafévert Arild Frydenlund i gang med lørdagskonserten på Ullvaren kafe. Foto:

Finn fram den kulturelle spaserstokken. Nå er høstprogrammet for lørdagskonsertene på Ullvaren kafé i Namsos klart.

DEL

NAMSOS: – Vi har fått mange spørsmål nå i koronatida om det blir flere lørdagskonserter, og nå kan vi glede alle med at vi endelig er i gang, sier Torleif Grong.

Lørdagskonsertene på Ullvaren kafe har i mange år vært et veldig populært tilbud til det som gjerne betegnes som «den eldre garde».

– Det er ikke mange fjortiser på våre konserter, selv om de selvsagt også er hjertelig velkomne, ler han.

Først til døra

Mange eldre mennesker i Namsos mistet et viktig kulturtilbud og en møteplass da Norge stengte dørene på grunn av covid-19.

– Det gjelder oss i like stor grad som publikum. Det har vært litt stusslig når vi ikke kan møte publikum ansikt til ansikt, så vi gleder oss veldig, sier Grong.

– Noen er kanskje skeptiske til å dra på konsert med tanke på smittevernet?

– Det er jo ingen hemmelighet at storparten av publikum på disse konsertene er definert i risikogruppa for covid-19. Derfor har vi tatt alle anbefalte forholdsregler for at dette skal være så trygt som mulig, sier Grong.

Kafévert Arild Frydenlund understreker at koronarestriksjonene gjør at de kun kan slippe inn 63 personer på hvert arrangement.

– Vi må forholde oss strengt til reglene, og derfor kan vi ikke ha inn flere. Det er heller ikke mulig å ha ekstra stoler eller ståplasser, så jeg ber om forståelse på forhånd for at om det blir fullt må vi dessverre avvise noen, sier Frydenlund.

Det blir i alt seks konserter utover høsten, den første allerede nå på lørdag og deretter alle lørdager fram til 7. november, med unntak av 3. oktober, da lokalet er opptatt.

Samarbeid

– Hvem kommer?

– På første konsert er det Arnljot Hansen og meg selv som skal forsøke å spre litt glede og ikke minst latter. Folk har godt av å le litt i lag med andre, smiler Grong.

Neste ut er «Bajazzo» – hvor Torleif Grong sammen med Helge Aasen, Roger Angelo og Torbjørn Sellæg underholder, før Hallstein Skorstad, Arnstein Brønstad og Harald Rossetnes tar over instrumentene helga etter.

På FN-dagen spiller «Karens Karma» med Hallgeir Almvik, Karen M. Saur og Dagfinn Johansen, som helga etter blir etterfulgt av «Lee Kids» hvor Ove G. Moen, Snorre Haugan, Sven Børstad, Rolv Kværnø og Jørgen Skille byr opp. Før konsertrekka i høst avsluttes 7. november med «De 4»; Robert Angelo, Roger Angelo, Erling Wiik og Sverre Rygh.

Grong sier at konsertene er et samarbeid med Namsos kommune.

– Gjennom den kulturelle spaserstokken skal vi skape aktivitet for den godt voksne delen av befolkninga, og håper at folk ser fram til å treffes for hyggelige lørdagsstunder utover høsten, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken