GRONG: Fredag har den kommune kriseledelsen (KKL) gjennomgått de nye tiltakene mot Covid-19, som regjeringa presenterte torsdag.

På sin nettside opplyser kommunen at de følger de nasjonale tiltak og anbefalinger som ble gitt. Det innebærer blant annet lettelser overfor barn og unge, som gjør at flere aktiviteter kan gjenåpnes.

Restriksjoner

Samtidig videreføres det restriksjoner overfor voksne.

Grong kommune må blant annet fortsatt drifte en del fra hjemmekontor, slik at innbyggere og andre oppfordres fortsatt til å bestille time for fysiske møter.

– Den kommunale kriseledelsen har vurdert situasjonen i kommunen slik at vi anbefaler at barnehager, barne- og ungdomsskoler, og videregående skoler kan driftes på grønt nivå fra og med uke tre, opplyser kommunen og viser til at trafikklysmodellen skal benyttes aktivt.

– Vil følge situasjonen framover

– Kommunen vil følge situasjonen framover og vurdere behovet for andre graderinger fortløpende. Raske endringer må påregnes alt etter som smittesituasjonen utvikler seg.

Grong kommune opplyser videre at de fortsatt vil informere ut til innbyggerne så godt og jevnlig som mulig.

– Med de nye tiltakene er det forventet en økning i antall smittede, opplyser kriseledelsen, som ledes av ordfører Borgny Grande.