Melhus trolig ute i ett år

SKADET: Elen Sagmo Melhus er nødt til å belage seg på å se både sesonginnspurten og kanskje brorparten av neste sesong fra sidelinja.

SKADET: Elen Sagmo Melhus er nødt til å belage seg på å se både sesonginnspurten og kanskje brorparten av neste sesong fra sidelinja. Foto:

Elen Sagmo Melhus vil etter alle solemerker være ute med skade i et helt år. I mellomtida hyller 27-åringen fra Harran lagvenninnene, og slår fast at Rosenborg kan ta seriegull.

DEL

TRONDHEIM: Rosenborg fortsetter å imponere i Toppserien. Søndag slo trondheimslaget Lyn 3–0 på hjemmebane og med kun tre serierunder igjen av sesongen ligger laget på andreplass på tabellen – kun ett poeng bak serieleder Vålerenga.

Men mens lagvenninnene presterer over all forventning er Elen Sagmo Melhus nødt til å belage seg på å se både sesonginnspurten og kanskje brorparten av neste sesong fra sidelinja.

27-åringen ble i starten av august operert i kneet, etter at hun fikk et avrevet korsbånd, ødelagt leddbånd og rift i menisken under ei trening i juni. Angrepsspilleren har ikke vært på banen etter skaden.

– Sannsynlig vil det gå omtrent ett år før jeg er tilbake i kampsituasjon, men foreløpig er det vanskelig å si når jeg er tilbake. Jeg skal gjennom ganske mange trinn før jeg får løpe og spille med ball, og restitusjonstida på skader er veldig individuelle, sier hun og legger til:

– Det vi vet er at jeg skal gjennom den lengste prosessen for å komme tilbake etter kneskaden, og selv om jeg føler meg bra om et halvt år fram i tid kan det bli slik at jeg må holdes tilbake for å være helt sikker.

Likt med planen

Heldigvis gikk operasjonen som den skulle, og Sagmo Melhus varsler at hun allerede nå føler seg i god rute med tanke på vegen tilbake til gressmatta etter skaden.

– Oppbyggingsarbeidet går bra, og jeg er i god rute med tanke på den planen som er lagt, sier hun og fortsetter:

– Det er jo straks et par måneder siden operasjonen og jeg håper å være ferdig med det verste nå. Det ble seks uker på krykker, men nå er jeg i stand til å gå og fungere nesten som normalt i hverdagen. Det er fortsatt litt ekkelt, men kneet fungerer bra, sier Sagmo Melhus.

Lagvenninnene motiverer

En ting er derimot sikkert – Sagmo Melhus garanterer at hun skal tilbake på banen og at hun vil spille i RBK-trøya. 27-åringen sier at det på alle mulige vis hjelper på motivasjonen at lagvenninnene leverer fotball fra øverste hylle i hennes fravær.

– Det er kjempeartig at vi gjør det så bra, og for min del er det både givene og spennende å hva jeg kommer tilbake til. Laget leverer utrolig bra fotball, og det vises at vi har bra kjemi både i kamp og trening.

Hun tror suksessen er en kombinasjon av kulturen og strategien.

– Vi så tidlig hva dette laget kunne bli etter hvert, og spesielt etter at Steinar Lein tok over som trener har dette nivået bygd seg opp over tid. I tillegg har vi blitt veldig gode i det offensive spillet og tatt mange steg der, oppsummerer hun.

Sagmo Melhus tror lagvenninnene kan sørge for at serietittelen ender opp i Trondheim.

– Vi kan så absolutt vinne serien, og jeg mener vi er innenfor rekkevidde til å gjøre nettopp det. Det skal i alle fall gå greit å ta en medalje, sier spissen fra Harran.

Søndag om to uker kommer vi trolig ett skritt nærmere svaret på hvor ligagullet ender opp, da møtes nemlig Vålerenga og Rosenborg. I sesongens to siste oppgjør venter Avaldsnes på hjemmebane og Klepp på bortebane.

Elen Sagmo Melhus: – Dette kan være siste høst vi spiller i gul drakt

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken