I natt var jeg supermann…

ILLUSTRASJONSFOTO 

Meninger

Endelig klarte jeg det! Dette har jeg jobbet lenge for. Lenge og målrettet. Tid og penger har blitt investert i prosjektet. Det har vært stunder hvor jeg tvilte på om jeg hadde det i meg, men i natt løsnet det. I natt hadde jeg mitt definitive gjennombrudd med fenomenet «Lucid Dreaming».

Du har kanskje sett filmen «Inception?» Den hvor DeCaprio herjer rundt i en drømmeverden han selv regisserer. Filmen er bygd på konseptet «Lucid Dreaming», som noe forenklet forklart går ut på å være «våken» i sin egen drøm. Det kule er at når man er bevisst på at man drømmer, i en drøm, så gjelder tommelfingerregelen: «Kan du tenke det, kan du gjøre det». Enda mer fascinerende blir det når erfarne superdrømmere forteller at det du opplever i drømmeverden er minst like «ekte», som det du opplever i våken tilstand. I ovennevnte film ser Leo at snurrebassen ikke stopper opp – slik vet han at han drømmer. La meg fortelle dere hvordan jeg endelig klarte å ta kontroll over mine egne drømmer.

I min drøm var jeg først alene i en skog, helt til jeg plutselig ble omringet av hvesende sorte slanger. Jeg er livredd slanger, og det verste med drømmen var at jo reddere jeg ble, jo flere slanger dukket det opp. Heldigvis dukket også mamma opp i drømmen. Min mors beroligende stemme ble min redning. Hun forklarte meg at de fleste slangene rundt meg ikke var giftige, men at jeg måtte passe meg for å bli bitt i halsen. Ikke helt uventet, dukket det i neste øyeblikk opp en fryktinngytende slange, bare 30 centimeter unna, i hals-høyde. Mamma hvisket: «Ta det med ro, Vidar», men redselen vokste seg stadig større. Slangene ble flere, i takt med frykten. «Pust dypt og tenkt på noe trygt og vakkert, min sønn», formanet min mor. Jeg lukket øynene og fulgte hennes råd. Til min store lettelse hadde den dype pustingen ført til en slangefri sti like foran meg. Jeg tok sjansen på å løpe.

Jeg løper ut av skogen og ut på en grusvei, det er fortsatt slanger på alle kanter. Det er på denne løpeturen jeg, for første gang i mitt voksne liv, innser at jeg er våken i min egen drøm. Slangene er under min kontroll nå. «Muhahaha!» Kan jeg kontrollere slangene, kan jeg kontrollere hva som helst. «GAME ON!». Jeg løper raskere enn Usain Bolt, jeg hopper høyere enn Super Mario, og mister helt frykten for å dø. Eksperimenteringen fortsetter med å gjøre padlebevegelser med hendene, mens jeg løper. Bevegelsene gir ønsket effekt, for i neste øyeblikk padler jeg i min fars kajakk midt ute på Faksdalsvågen, mitt barndoms paradis. Adrenalinet pumper gjennom hele kroppen, idet jeg innser at jeg nettopp har utført min første vellykkede teleportering. Jeg er Neo i Matrix nå, den utvalgte: «The One».

Jeg konstruerer mitt eget univers, hvor barndomskameratene mine, Yngve og Magnus, dukker opp i motorbåter, mens jeg leker Tarzan i lianer langs klippene. En vakker solnedgang gjør himmelen gul, oransje og ildrød. Jeg forbereder en dobbel baklengs saltomortale etterfulgt av svalestup ned i sjøen, fra 100 meters høyde. Med ett stopper jeg opp, jeg nøler, og kommer til å tenke på at jeg har mobilen i lomma. Tvilen og frykten er tilbake. «Jeg er ikke redd for å dø, men jeg er redd for å fuktskade min Iphone?!». «Er ikke dette en drøm?» «Drømmer jeg?».

Så våkner jeg opp i senga mi. Svett, naturlig høy, full av adrenalin. Jeg hiver meg over drømmejournalen og lager overskrifta «Lucid Dream #1», med et stort smil om munnen. Jeg følte meg som Supermann, men jeg glemte å fly. Jeg gleder meg med andre ord stort til neste «søvnige» eventyr.

God natt, drøm vilt!


Hvordan bli superdrømmer?

På nettet florerer det av ulike oppskrifter for å oppnå slike bevisste drømmer. Jeg har sammenlignet ulike tips og tricks, og fant fort ut at noen råd gikk igjen hos de fleste kilder. La meg kort redegjøre for hva som har funket for meg:

1. Skriv drømmedagbok. Jo mer detaljert du klarer å gjengi dine drømmer, jo mer bevisst blir du din drømmeprosess. Her gjelder det å ha penn og papir i umiddelbar nærhet til senga. Om du ikke husker noe som helst, kan du allikevel skrive noen ord, om ikke annet for å etablere vanen.

2. Spis et sunt plantebasert kosthold. Frukt og grønt er ganske enkelt god hjerneføde. En velfungerende hjerne er alfa omega for superdrømmere.

3. Åpne ditt tredje øye. Mange fnyser og tenker at dette er «spirituelt viss-vass», men «The pineal gland», er faktisk en kjertel som fungerer som vårt fantasisenter. Filosofen René Descartes mente at denne kjertelen, som kalles konglekjertelen på norsk , er selve åstedet for vår interaksjon mellom kropp og sjel.

4. Mange typer supermat gir økt sjanse for superdrømmer, spesielt økologisk rå kakao.

5. Søk opp filmer på tema på Youtube for flere tips!


NA-SPALTIST Vidar Strøm Tingstad.