Tips-flom

Illustrasjonsfoto 

Meninger

Overskriften gjelder ikke det fenomenet som enkelte kelner opplever i førjulstiden, men den flommen av såkalte tips som fyller nettmedia for tiden. Det er snart ikke den ting du får tips om, og i de fleste tilfellene dreier det seg om tips du ikke visste at du hadde bruk for i det hele tatt. Jeg har derfor samlet tips funnet på nettet i løpet av en halv time her en dag. Mange dreier seg om jula selvfølgelig. Jeg nevner i fleng:

Julebordtips (Ikke drikk av flaska!). Bedre økonomi i julen. Julekalenderfella. Dropp pakkekalender. Slik skal gutta kle seg til jul og nyttår. (Hva med damene?) De beste hotellene til jul og nyttår. Se opp for denne fella når du kjøper julegaver på nett.

Så over til råd om noe som ikke har med jul å gjøre: Derfor bør du se på porno! Slik kan reisedrømmen bli til virkelighet. Sliter barnet ditt med å legge seg? Dette er trenden du bør følge. Slik pruter du på husleia. Stå på eksamen uten å lese (Dette burde bli fag på skolen, uten lærebok!)

Midt i vrimmelen av gode råd dukket det også opp et nytt yrke. Det var et tips som gjaldt et eller annet som mange dressbrukere gjorde feil, og rådet ble gitt av en person som avisen karakteriserte som «dressekspert». Ettersom en fotballekspert er en person som har spilt fotball, er vel dette en person (mann?) som har brukt dress noen ganger. Det skal jo ikke mye til før du blir kalt ekspert for tiden.

Dette fant jeg i løpet av en liten formiddagsstund på 4-5 nettsteder. Over noen tid vil det sikkert komme til hundrevis av nye råd før denne trenden omsider dør ut. Jeg har en mistanke om at alle disse tipsene vil være glemt i samme sekund som det er lest. Derfor blir mitt tips: Ikke bry dere om tipsene på nettet.