Takk til Namsos O-klubb

Sesongslutt Løpere og ledere etter sesongens siste treningsløp ved Setertun i Namsos forrige søndag.  Foto: Øyvind Fonn

Meninger

Sist søndag var det sesongavslutning for orienteringsløperne i Namsos o-klubb. Første «post» på programmet var avvikling av siste treningsløp. Som vanlig kunne man velge mellom tre løyper og vanskelighetsgrader. De fleste løper på egenhånd, men nybegynnere synes ofte det er tryggest med noen voksne i nærheten.

Etter vel gjennomført løp ventet kaffe, saft og kaker, båret med ut i marka av noen ildsjeler i o-klubben. Etter hvert møtte det også opp en god del av dem som hadde deltatt i årets turorientering.

Noen hadde deltatt på alle treningsløpene, og mange hadde funnet de over 70 turorienteringspostene. Det vanket premier eller diplomer på de fleste. Til slutt var det loddsalg og utdeling av flotte gevinster.

Praten gikk lett, og det gjorde sikkert inntrykk på yngre løpere når veteranene steg frem og fikk diplom for rundt 45. gang.

Inntrykk gjør det også når vi som står litt på utsiden betrakter alt som legges til rette av en liten gruppe ledere. Onsdag etter onsdag er det lagt ut ferdige løyper med tilhørende kart. Og etter hver økt må noen ut igjen i skogen og hente postene. Om høsten springer de gjerne gatelangs fra butikk til butikk og spør etter gevinster til den årlige avslutningen på Setertun.

Resultatlister og diplomer gjøres klar, kaker bakes og kaffe traktes. Vi skylder dem en stor takk! Og hvor lenge vil de holde det gående? De ser gjerne at nye generasjoner rekrutteres inn i orienteringsmiljøet og har gjennomført flere nybegynnerkurs. Men få blir værende og begynner å løpe aktivt. Å lære å bruke kart og kompass, og orientere seg i et skiftende landskap er uansett nyttige ferdigheter.

Været på søndag var strålende, og det ble en naturopplevelse å sitte i Bymarka og nyte den fine naturen. Det er en av o-sportens mange bonuser.

Etter vinterdvalen dukker atter de hvite og oransje flaggene opp igjen. Da er sjansen din. Vanlig treningstøy, noen gode sko og litt pågangsmot er det som trengs.

Lykke til!