Mindreårige og stoffbruk

Leder

  Foto: Bjørn Tore Ness

«Å ikke bry seg om sine barn, hører ingen sted heime.»

Meninger

15 ungdommer ble innbrakt av politiet i Namsos etter bruk at en rekke narkotiske stoffer i helga. I kjølvannet av dette har politiet opprettet nærmere 30 straffesaker.


Politiet i Namsos roper varsko om at ungdom rekrutteres til narkomiljø

Rusa ungdommer tatt flere ganger i helga

15 sterkt rusa ungdommer, deriblant fire mindreårige, er tatt av politiet ikke bare én, men opptil tre ganger i helga. Politiet er svært bekymret over utviklinga.

 

Fire av de innbrakte var i tillegg mindreårige. Det er trist lesning. Enda tristere blir det når politiet opplyser at en rekke foreldre ikke har den minste anelse om hva barna deres driver med. Dessuten viste det seg, at flere av ungdommene er ressurssterke med rent rulleblad – før inngangen til sist helg.

Bakgrunn for pågripelsene var at politiet oppsøkte privatfester i Overhalla. Det var ingen planlagt narkotikaaksjon fra deres side. Derfor kan en stille seg spørsmålet om at narkotikamisbruket blant namdalsk ungdom er større enn hva vi ønsker å tro. De som tjener penger på å forgifte ungdom med narkotika benytter alle virkemidler til å skaffe seg nye inntektskilder. De ser ingen betenkeligheter med å gi barn narkotika.

Enkelte politikere tar til orde for å legalisere lettere narkotiske stoffer. Bak det ligger en naiv tankegang om å redusere den organiserte kriminaliteten. Det eneste de åpner for er økt tilgang på narkotiske stoffer, og verst av alt; sette framtida på spill for ungdommer, som før de vet ordet av det har blitt rusavhengige og fått livet ødelagt.

Forbudet mot narkotika er et viktig verktøy for politiets arbeid med å få redusert bruken av stoff og hjelpe nyrekrutterte stoffmisbrukere på rett kjøl igjen. For det er fullt mulig i samarbeid med andre instanser og framfor alt; foreldrene. Å trø feil hører med til ungdomstida. Å ikke bry seg om sine barn, hører ingen sted heime.