Uverdig å ikke stelle rundt minnelunden

Leserinnlegg

Hvorfor: Annie Aasen opplever det som uverdig at det ikke er fjernet ugress og pyntet rundt minnelunden ved Namsos kirkegård.   Foto: Bjørn Tore Ness

Meninger

Som utflytta namsosing er det alltid hyggelig å komme tilbake til Namsos på besøk. Det har skjedd mye i Namsos de siste årene, og det er interessant å følge med utviklingen. Spesielt nå som solen skinner oppleves byen flott med blomsterprakt og velstelte grøntarealer.

Det er dessverre sånn at noen av familie og gamle venner ikke er blant oss lenger og for å «besøke» dem, må man ta en tur til kirkegården – hvis man bare hadde funnet frem.

Det er ingen enkel sak å komme seg dit. Det hadde hjulpet betraktelig med skilting – bare et par alminnelige vegskilter på strategiske plasser, slik at man enkelt kunne snirkle seg gjennom småveiene til parkeringsplassen.

Men, jeg fant fram til slutt i år også. Mens jeg går der og «hilser» på gamle kjente, rusker litt i visne blomster og skvetter på litt vann her og der – oppdager jeg noe nytt. En slags statue med en fløytespiller på toppen og noe som antagelig skal være en sittebenk ved siden av. Det virker ikke som å være en vanlig gravstein, så noen forteller meg at dette er en minnelund.

At jeg ikke syns denne benken var særlig strategisk plassert eller funksjonell i utforming, får nå være en smaksak. Men hvorfor i all verden må det være så stygt rundt?

Denne statuen med fløytespilleren er omkranset av en halvmeters sirkel med bare ugress.

Jeg opplever dette veldig uverdig og håper at det fins ressurser til å skape en minnelund som det er godt å komme til og med en avskjermet plass hvor man kan sitte og minnes – og i tillegg funnet frem dit.

Ettersom jeg ikke er godt nok kjent til å vite hvilke etater som har med de forskjellige oppgavene å gjøre, velger jeg å bruke lokalavisa og håper at rette vedkommende leser den, selv om det er ferie.