I ni år var jeg redd deg.:

Hvorfor ble du fostermor?

Brev til sin fostermor: Du viste tydelig at du ikke likte meg. Ingenting av det jeg sa eller gjorde var bra. Jeg ble redd, trist og innesluttet, skriver vår innsender om sin forstermor. 

Meninger

Det er mange år siden jeg bodde i fosterhjem nå og de fleste sårene fra den tiden har grodd. Men, det er en ting jeg ikke helt klarer å forstå. Hvordan kunne du bli fostermor?

Jeg var bare 8 år da jeg ble flyttet i fosterhjem. Jeg trengte å bli tatt vare på, at noen brydde seg om meg og viste omsorg. Det gjorde ikke du. Du var iskald. Du viste tydelig at du ikke likte meg. Ingenting av det jeg sa eller gjorde var bra. Jeg ble redd, trist og innesluttet.

Du sukket og himlet med øynene hver gang du så meg, du fortalte at ingen kunne noen gang like meg. Du kalte meg ufine ting.

Foruten da jeg var på skolen, var jeg nesten alltid alene på rommet mitt, eller ute sammen med hunden jeg hadde fått ansvar for. Jeg turte ikke oppholde meg der du var, jeg var redd deg.

Aldri fikk jeg en klem eller gode ord.

Hadde datteren din venner på besøk, måtte jeg holde meg unna. Jeg ble ikke inkludert ordentlig i familien. Besteforeldre, tanter og onkler var bare deres egen datter sin familie. Jeg skulle ikke blande meg inn der og måtte holde meg unna når det var besøk. Da jeg ble tenåring sluttet du å spise middag sammen med meg og datteren din, fordi du mistet matlysten av meg kunne du fortelle.

I ni år bodde jeg sammen med deg, din mann og din datter. I 9 år var jeg redd deg. Jeg ble en stille, innesluttet og trist jente.Hvorfor ville du bli fostermor? Hva var det som fikk deg til å oppføre deg så dårlig mot et barn?

En fostermor skal være varm, kjærlig og omsorgsfull. Du var det stikk motsatte.

På tross av dette har jeg det bra i dag, jeg overlevde!