Skal det virkelig bli en førjulstradisjon at namsosingene møter opp for å se den lokale helten banke opp en fyr som opplagt er betalt for å komme hit og få juling?

Skal skrive historie: 21. desember skal Simen Nysæter skrive historie når tidenes første proffboksekamp går av stabelen i Namsos.  Foto: Bjørn Tore Ness

Meninger

I NAs ukeslutt-spalte 13. desember uttrykkes det begeistring over at det til helga skal arrangeres proffkamp i boksing i Namsos. Det antydes til og med at dette kan utvikles til en førjulstradisjon. Vel, gjerne for meg.

Men skribenten har åpenbart ikke fått med seg at proffboksing er en sport der omtrent nitti prosent av utøverne pådrar seg varige hjerneskader. Eller at utfallet av de fleste kampene er gitt på forhånd gjennom valget av motstandere. En proffbokser på hjemmebane har stort sett ingen mulighet for å tape.


 

Fakta: Simen Nysæter har bokset åtte proffkamper og vunnet alle, riktig nok mot veldig dårlige boksere. Hans tsjekkiske motstander i NTE arena har bokset fjorten kamper og tapt ti, derav åtte på knockout. Det er rått parti. Skal det virkelig bli en førjulstradisjon at namsosingene møter opp for å se den lokale helten banke opp en fyr som opplagt er betalt for å komme hit og få juling? Stolte øyeblikk??


Spår et fullsatt NTE Arena når Nysæter skal i ringen 21. desember

Slik blir boksegallaen

To heidundrende proffoppgjør, lokale oppvisningskamper og et fullsatt NTE Arena står på programmet når boksehistorie skal skrives i Namsos.

 

Hotelldirektøren med gladmelding før boksehelga i Namsos

At hotellet etter planen stenger dørene dagen før boksegallaen skapte utfordringer for arrangørene. Nå har hotelldirektøren en gladmelding å komme med.