NAMSOS: Oppslutninga om tilbudet har vært god, både før jul og i romjula, og kommunen fortsetter med dette også etter nyttår.

– Nå kjører vi drop-in i januar og kanskje også februar, så får vi se hvor langt vi har kommet da, opplyser Jane Tingstad til NA.

Hun koordinerer vaksineringa i Namsos kommune.

Så langt er det planlagt drop-in i NTE Arena 4., 5. og 6. januar.

– Nå gis innbyggerne tilbud om oppfriskningsdose (dose 3) til personer over 18 år som har tatt dose 2 før 15. august. Hva med dem over 18 år (og under 65) som tok andre vaksinasjonsdose etter 15. august? Vil disse få tilbud om drop-in senere – eller vil de få innkalling til time?

– Datoen for når dose 2 er satt vil forflytte seg ei uke fram, etter hvert som vi får ei ny uke. Det vil fortsatt være noen som da ikke har fått tilbud om 3. dose på grunn av tidsintervall, men da må vi nesten se hvor mange det er snakk om og finne ut om det er best å ha flere dager med drop-in eller om vi kan innkalle til «oppsamlingsdager». Vi gjør vurderinger hele tida i forhold til hva som virker best. Det som er sikkert, er at alle skal få mulighet til å få både 1., 2., og 3. dose hvis de ønsker det, sier Jane Tingstad.