NAMDALEN: Operasjonsleder i politiet, Viola Elvrum, kan fortelle at natta har vært rolig i Namdalen.

– Klokka 00:45 fikk vi beskjed fra Vegtrafikksentralen at det sto noen polske semitrailere i en bakke på Gartland. Vi valgte å ikke sende en patrulje, og vi fikk heller ingen andre meldinger. Så mer vet jeg ikke om det.

Været

Det ser ut som man må belage seg på en vinterdag til. Mens dagen starter med oppholdsvær, kommer nedbøren mot formiddagen og ettermiddagen. Temperaturene holder seg et par grader på plussida i ytre strøk midt på dagen, mens temperaturene vil ligge rundt -5 grader i indre strøk.

Utover kvelden kan det bli liten kuling fra nordvest langs kysten. I Rørvik kan vindkastene bli 19 m/s.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Bris mellom vest og nord, på kysten nordvestlig periodevis stiv kuling. Snøbyger.

Teknisk feil på Rørvik lufthavn

På grunn av en teknisk feil i lufttrafikktjenesten, ble Rørvik lufthavn stengt for trafikk i går. På sin Facebook-side skriver lufthavna at feilen ikke er rettet før de første flygningene på morgenen i dag.

Flere risikerer livet på Middelhavet

Ifølge NRK, opplyser EUs grensepoliti, Frontex, om at nesten 12 000 personer prøvde å ta seg over Middelhavet i januar og februar i år. Det er dobbelt så mange som samme periode i fjor.

Båtturen fra det nordlige Afrika til Europa er livsfarlig. I 2022 mistet over 1300 livet eller meldt savnet i Middelhavet, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Russland benekter kollisjon

I går ble det meldt at et russisk jagerfly hadde kollidert med en amerikansk drone over Svartehavet. Amerikanerne kaller hendelsen for uheldig. Russerne derimot er klar i sin sak om at de verken har skutt mot elle vært i kontakt med dronen. De skulle identifisere den fordi radiomottakeren på dronen var avslått.

Derimot kaller de dronen en inntrenger fordi den var på veg mot Krim-halvøya, som Russland omtaler som sitt eget territorium.

Amerikanerne står på sitt, og mener det har vært en kollisjon.

Mer fra NA

Om en måned åpner Braa bar og barmat i Namsos, og nå er staben klar. Daglig leder Kim-Roger har vært klar på at de ønsker å få til et nytt konsept i Namsos. Alle skal føle seg velkommen når det nye tilbudet snart åpner

Det ser ut som det blir en stund til vegen til Sitter og Utvorda åpner igjen, og innbyggerne må nok belage seg på båtskyss en stund til.