Mange av Altibox sine kunder hadde vel sett frem til å få se opptil samtlige kamper, som ble servert i løpet at juli måned og frem til siste søndags finalekamp. Det som kunne lage kjepper i hjulene var at for sendinger her i landet hadde NRK og TV 2 omtrent delt likt mellom seg av kamper, dog hadde TV2 fått begge semifinalene, mens NRK valgte seg finalen.

Den utrolig lange feiden mellom Alltibox og TV2 om ny avtale førte selvsagt til at TV2s kamper ikke ble vist av Altibox. For min del så jeg ikke mørkt på det, siden jeg i mitt abonnement fra første dag av hadde valgt meg ut de tre SV TV 1, 2 og 4, kanaler jeg alltid har hatt mye glede av og ikke minst når NRKs sendinger ikke falt i smak. Jeg til og med kontaktet naboer og ellers en del kjente om at de, som også var Altibox-kunder, burde lete opp svensk kanal for å få med seg kamper som TV2 sendte. Jo, men sann!

Det var vel fra omtrent første kamp som TV2 sendte at det kom en klar beskjed om at vedkommende svenske kanal ikke hadde noen senderettigheter på norsk side, hvorpå den aktuelle SV kanal ble satt i svart. Min første tanke var at dette var et påfunn fra TV2s side og som et spark til Altibox, og for min del ble det å høre på NRKs radio-sportssendinger. Det gikk da det også siden jeg overhørte mange tilsvarende sendinger på både 40-, 50- og 60-tallet.

Imidlertid ble jeg da omsider klar over at det måtte være "box'en som sto bak hele skvisingen av de aktuelle svenske kanaler. For jeg fikk da omsider tak i hele dens melding, som lød slik: "Denne kanalen har ikke rettigheter til å vise programmet som sendes nå, derfor er sendingen blokkert." Signert Altibox !

Selskapet legger i meldingen all skyld på den aktuelle svenske kanal, som etter min mening selvsagt er uskyldig! Det er således helt usant hva selskapet skriver. Men hvilken begrunnelse firmaet vil komme med, hvis ønskelig, er ikke godt å si. Selv kan jeg opplyse at da NRK sendte kamper, fant jeg (selvsagt) samme kamp på svensk TV og på min TV!

Dette sjekket jeg et par ganger senere, særlig hvis jeg ønsket å veksle mellom kommentarene. Så hva galt gjorde "Svensson"? Hva jeg kan være - og bør være - forbannet for på Alltibox-en er at jeg har betalt på forhånd for å få se/velge de aktuelle svenske kanaler, uansett program og uten innblanding, og jeg må derfor her spørre selskapet om med hvilken rett selskapet fratok meg å se en rekke kamper på min egen TV under EM!