Savnet 75-åring bekreftet omkommet

Politiet etterforsker dødsfall

Bindalingen som ble funnet omkommet i sjøen ved fergekaia på Holm vil bli sendt til St. Olavs Hospital for medisinske undersøkelser.

75-åring omkom: Den omkomne ble funnet i bilen sin som lå i sjøen utenfor fergekaia på Holm i Bindal.  Foto: Skjermdump Google Maps

Mini

KOLVEREID: Ifølge lensmann Erik Stovner i Bindal er navnet på den omkomne 75-åringen foreløpig ikke frigitt.

– Bilen vil bli undersøkt av ulykkesgruppa i Statens vegvesen. Vi skal foreta flere avhør for å finne ut mer om omstendighetene i saken, opplyser lensmannen.

Avhør: - Politiet vil gjennomføre flere avhør for å finne ut hva som skjedde med 75-åringen, forteller lensmann Erik Stovner.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Mannen ble etterlyst søndag kveld etter at politiet hadde mottatt en bekymringsmelding. Det var natt til søndag etter en fest på Bindalseidet 75-åringen sist ble sett. Også mannens bil var borte, og det var kjent at 75-åringen hadde helseproblemer.

Savnedes bil ble funnet i sjøen utafor fergekaia på Holm i Bindal. Savnede var i bilen, og ble bekreftet omkommet. Det meldte politiet klokka 04.11 natt til mandag.

Politiet sier til Adressa at saken er under etterforskning.

Funnet søndag kveld

Ifølge pressevakt Lars Enger i Redningsselskapet ble mannen funnet i 22-tiden søndag kveld av redningsskøyta UNI Helgeland.

Deretter ble RS Harald V tilkalt, som bisto med dykker for å få mannen opp av sjøen, skriver Adressa.

– Ting tyder på at bilen har kjørt ut fra fergeleiet. Vi etterforsker saken som en ulykke, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Trøndelag politidistrikt.

Det var klokken 19.22 søndag politiet meldte om at de hadde begynt en leteaksjon etter en mann på 75 år i Bindal.

Fikk bekymringsmelding

– Vi fikk meldinga i ettermiddag om at noen var bekymret for den personen vi nå har meldt savnet. Han har reist bort noen ganger før, men denne gangen ble han ikke funnet på de naturlige plassene, fortalte operasjonsleder Lars Letnes i Trøndelag politidistrikt.