Har funnet årsaken til lakserømminga

Et tau fra dødfiskhoven har gått gjennom ringen som skal beskytte mot gnag. Derfor rømte 54.000 laks til en verdi av 16 millioner.

RØMT Det sto ifølge Fiskeridirektoratet 180.000 laks på rundt to kilo i merden da det ble hull i nota. 

Mini

KOLVEREID: Dette opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding etter at undersøkelsene ved Geitryggen i Arnøyfjorden er over. Kontrollen onsdag avdekket et hull i nota, og årsaken til hullet er altså tauet fra dødfiskhoven

– Vi arbeider nå videre for å avdekke om dette er en risiko også på andre anlegg. Vi har tett dialog med notprodusenten og oppdretterne for å få klarhet i om det står nøter med samme innretning i sjøen., opplyser direktoratet

Regionsjef Ørjan Tveiten i Marine Harvest, som eier anlegget i Nærøy, ønsker ikke å utdype noe mer om årsaken før selskapet selv er ferdig med sine undersøkelser. Regionsjefene påpeker at gjenfangsten av laks går bra. Denne starter umiddelbart da rømninga ble oppdaget, og det er innleid profesjonelle fiskere med «flere tusen meter garn», ifølge Tveiten. Laks som fanges skal leveres Rørvik Fisk.