Grønnere produksjon av grønne planter

Det gror godt på planteskolen på Kvatninga

I disse dager tar Skogplanter Midt-Norge, blant skogfolk kjent som planteskolen på Kvatninga, i bruk en helt ny maskin som klarer å prikle ut 21.000 planter i timen. Og den gjør det med uhørt presisjon.

GRØNT OG TEKNOLOGISK: Skogplanter Midt-Norge har de siste årene investert mye for å gjøre produksjonen mer smidig, mindre plasskrevende og miindre arbeidskrevende. Det siste nå er ei egen produksjonslinje som de mener er framtida til næringa. Fra venstre: Justyna Nidcka, Jo Magne Tyldum og Per Olav Grande.  Foto: Bjørn Tore Ness

Mini

OVERHALLA: – I mange år har vi sådd planter i to forskjellige typer brett. Ett med plass for 95 planter, det brettet vi kaller M95, og et brett som tar 60 litt større planter, M60-brettet, forteller daglig leder Per Olav Grande i Skogplanter Midt-Norge.