Arve gleder seg til gjenvisitt i Namsos kirke

For drøyt tre år siden holdt Arve Tellefsen konsert for ei nesten fullsatt Namsos kirke. Om ei uke er veteranen klar for en ny kveld med fiolinen – og med gode historier.

NY KONSERT: Arve Tellefsen begeistret ei nesten fullsatt Namsos kirke da han holdt konsert i mai 2015. Neste fredag er 81-åringen tilbake, sammen med pianist Sveinung Bjelland.  Foto: Tone Aftret

Jeg har mange gode minner fra Bangsund. Namdalen står for en viktig del av livet mitt.

ARVE TELLEFSEN
Mini

NAMSOS: – Namsos er en musikkby og jeg har holdt flere konserter der. Det har bestandig vært trivelige opplevelser, sier Arve Tellefsen.

Med utallige ferieminner fra Bangsund i barneårene, har Tellefsen en lokal tilhørighet som han ser tilbake på med glede.

Minner fra Bangsund

– Min mor var fra Bangsund og vi var der nesten hver eneste sommer. Jeg har mange gode minner derfra. Namdalen står for en viktig del av livet mitt, sier Arve Tellefsen som blir 82 år i desember.

Da Arve Tellefsen spilte i Namsos kirke i mai 2015, hadde han med seg Kåre Nordstoga, en av landets fremste orgelmusikere. Denne gang er det pianisten Sveinung Bjelland som er «medspilleren».

– Sveinung er en dyktig pianist – Viking-patriot fra Stavanger – som jeg har spilt mye sammen med. Samarbeidet går utmerket, selv om jeg er ivrig Rosenborg-tilhenger, sier Arve Tellefsen med et smil.

Sveinung Bjelland er en prisbelønnet pianist som tidligere er blitt kåret til Årets unge pianist. Han har også mottatt fler priser for sitt pianospill, blant annet Levin-prisen og Shell-prisen.

Et variert program

– Hva vil publikum få høre i Namsos kirke neste fredag?

– Det blir et variert program, med litt av hvert. Jeg skal blant annet spille en sats fra hver av de tre store komponistene Johannes Brahms, Edvard Grieg og Cesar Franck. Poenget med det er at musikken ble komponert nøyaktig samtidig – og jeg ønsker å vise forskjellen mellom tysk, norsk og belgisk uttrykksform. Det blir spennende, sier fiolinisten.

Selv om Arve Tellefsen har passert 80 år, har han et travelt konsertprogram.

– Programmet er fortsatt stramt. Jeg har nettopp avsluttet Oslo kammermusikkfestival hvor jeg deltok på en rekke av festivalens programposter. Konserten i Namsos kirke er den første etter kammermusikkfestivalen. Konserten innleder et variert høstprogram. Men aller først gleder jeg meg stort til å spille i Namsos kirke, igjen, avslutter 81-åringen.