– Her er det langt fra trafikksikkert, spesielt ikke for barna

Fra vinduet på arbeidsplassen sin ser Dag-Erik Thomassen (H) flere potensielle farer. Nå foreslår han gangveg på Solsiden industriområde i Kolvereid.

FORESLÅR GANGVEG Dag Erik Thomassen (H) mener det bør bygges gangveg på vegen gjennom Solsiden instrustriområde. Fra vinduet på arbeidsplassen ser han flere potensielle farer når skole og barnehagebarn vandrer på rad og rekke for å komme til Bjørkneset turområde som ligger like ved turområdet.   Foto: Bastian Øien Alstad

Mini

KOLVEREID: Det er først og fremst skole og barnehagebarn som kommer vandrende på rekke og rad på vegen gjennom industriområdet han er bekymret for.

For å komme over til turområdet Bjørkneset, går skolebarna gjennom Solsiden og forbi brannstasjonen.

– Plutselig blir det utrykning, og da går det raskt. Det skal det også gjøre, men det er langt fra trafikksikkert å ferdes her. Det er bekymringfullt med tanke på hvor mange barn som ferdes her, mener Thomassen som etter seks år i Frp og fire år som uavhengig kommunestyrerepresentant har meldt overgang til Nærøysund Høyre.

Flere nesten-ulykker

Han skal sammen med partikollega Rune Arstein legge fram forslaget om gang og sykkelveg på Solsiden i utvalgets time for drift og utvikling torsdag.

– Det er et økende liv her av bedrifter og mye tungtransport i tillegg til brannstasjonen. Det er først og fremst barna jeg tenker på her, men denne vegen kan være farlig for mange, sier han.

Tidligere har han sett flere nesten-ulykker i svingen før strekka på industriområdet.

– Det har hendt at biler har måttet kjøre av vegen. Det har det, sier Thomassen som legger til at vegen er kommunalt eid, og at Nærøy kommune bør prioritere trafikksikkerheten.

– Mye trafikk

– Jeg føler dette er et område som ofte blir litt glemt. Sannheten er at det er mye trafikk her – mye mer enn man kanskje skulle tro. Det vet vi som jobber her. Det er på tide at vi politikere tar ansvar, for trafikksikkerheten bør i høyeste grad prioriteres, sier Thomassen som til daglig jobber for Fornøyde Folk.

Han legger også til at kommunen har lagt til rette for campingplass like ved.

– Jeg mener i det hele tatt at det er mye som ligger til grunne for at en gang og sykkelsti bør prioriteres i dette området.