Kulturministeren frykter privatisering – lover å styrke kulturskolene

Frykter kulturelt klasseskille

Trine Skei Grande (V) er bekymret for stadig dyrere kulturskoler og lange ventelister. Hun lover tiltak som skal demme opp for klasseskille og privatisering.

MER MANGFOLD FOR FLERE: Kulturskole bør være et tilbud for alle barn og unge, men tilbudet skal ikke være likt i hele landet, mener kulturminister Trine Skei Grande. – Den må bygge på kulturen lokalt. En kulturskole i Namsos er av natur forskjellig fra en kulturskole på Fagernes fordi det lokale kulturlivet er forskjellig. Her sammen med Venstres gruppeleder Geir Olav Knappe da hun var i Namsos for å være med på Woodlandfestivalen sist helg.  Foto: Privat

Jeg er redd for at de som har råd til det kan kjøpe seg ut av køa, mens andre blir stående utafor.

TRINE SKEI GRANDE
Mini

NAMSOS: – Vi mottar varsko fra flere steder i landet. Prisen for å være med i kulturskolen er for høy. I tillegg satses det ofte for smalt. Det er en til en undervisning for noen få, men få tilbud som favner bredt.