Gå til sidens hovedinnhold

Mistanke om mutert virus på butikk i Trondheim: Ber kunder om å melde seg

Det er påvist koronasmitte ved Bygger’n Heimdal. Smittesporing gir mistanke om at dette er den britiske varianten som er svært smittsom.

(Trønder-Avisa)

Alle personer som har vært innom Bygger’n Heimdal i perioden fra og med 1. februar og til og med 5. februar skal derfor sammen med hele sin husstand gå i 10 dagers karantene fra siste besøksdato.

Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Kommunen skriver videre at alle som har besøkt butikken må testes umiddelbart og på dag sju etter siste besøk. Du kan melde seg til test elektronisk via kommunens nettside.

– Husstandsmedlemmer til personer som har vært i butikken kan løses fra karantene så snart personen i karantene har testet negativt. Personen som sitter i karantene skal fullføre karantenetiden selv om første test er negativ, påpeker kommunen.

Kundene som i etterkant av besøket har fått nyoppståtte symptomer som feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk eller sår hals, bes isolere seg i hjemmet og ta kontakt med Smittevernkontoret i Trondheim kommune, tlf. 90 50 90 52 for rådgivning.

Kommentarer til denne saken