Gå til sidens hovedinnhold

Mistenker mutantutbrudd, ungdommer reagerer og ny parkeringsordning i Namsos – her er fredagen oppsummert

Mistenker mutert virus

Fredag ble det kjent at tre personer i Nærøysund kommune er koronasmittet. Nå jobber kommunen med å få slått ned smitteutbruddet.

Siden den første personen som fikk påvist koronasmitte denne uka kommer fra Østlandet, mistenker kommunen at det er en mutant av viruset man har med å gjøre.

Vi regner det som sannsynlig at det er denne vi har fått til Nærøysund.

Sabine Moshövel, kommuneoverlege i Nærøysund kommune

Reagerer på koronauttalelser

I forbindelse med koronautbruddet i Nærøysund, uttalte ordfører Amund Hellesø fredag at det er avdekket at det avholdes fester der ungdom samles – og bryter smittevernreglene.

Rikke Hamland (16) og Mathias Lothe Nilsen (16) reagerer begge på ordførerens fokus på ungdommen – all den tid ingen ungdommer har testet positivt.

Siden det ikke er påvist smitte blant ungdom ennå, blir det litt dumt at ungdommen spesifikt blir nevnt når dette egentlig gjelder alle.

Rikke Hamland

Nye parkeringsregler

Rett etter påske starter ei ny tidsregning for parkering i Namsos sentrum. Da må du som skal parkere bruke app eller urskive – hvis ikke vanker det bot.

Dette innebærer at alle som skal parkere i sentrum av Namsos enten må ta i bruk parkeringsappen eller urskive. Når du parkerer, skal du oppgi starttidspunktet enten på urskiva i frontruta eller via EasyPark-appen. Når tida har gått, må kjøretøyet flyttes.

Vi innfører dette for å lette kontrollen. Det blir enklere for meg å se når du parkerte og hvor lenge du kan stå. Dette vil gi økt sirkulasjon og bedre tilgjengelighet på parkeringsplasser for alle.

Odd Erik Fahsing, trafikkformann i Namsos kommune

Reagerer på framstilling

Forrige uke var ungdommer i alderen 15 til 17 år involvert i en hendelse på Steinkjer, hvor det oppsto en krangel.

Nå reagerer ungdommene på hvordan saken har blitt omtalt både i aviser og sosiale medier, blant annet for at de omtales som en gjeng.

Det kjennes ikke greit når vi blir koblet til å være en organisert gjeng som reiser rundt for å lage bråk.

Anonym ungdom fra Namsos kommune

Ville bli førskolelærer – ble rakettforsker

Morten Hojem (46) fra Namsos brukte alle konfirmasjonspengene sine på å kjøpe Amiga 500. Først ville han bli førskolelærer, men hadde ikke karakterer til å komme inn på studiet.

I dag er han rakettforsker og har sammen med NASA og ESA utviklet teknologi som brukes i den pågående Mars-ekspedisjonen.

Det viktigste er å gjøre noe som du synes er gøy. Da kommer også resultatene, i alle fall var det sånn for meg .

Morten Hojem, rakettforsker

Kommentarer til denne saken