OVERHALLA: Namdal motorsportklubb kastet seg rundt etter NAs lederartikkel forrige uke – i forbindelse med at tilbud om vinterkjøring i Raabakken ble kjent:

«Kanskje hadde det vært en ide å tilby et tilsvarende tilbud som i Råbakken for snøskuterkjørere som har noe urolig blod i årene?» spurte avisa på lederplass.

– Vi har jo anlegget, og snøcross er en del av motorsportforbundet vi er en del av. Derfor skal vi gjøre det vi kan for å invitere til snøskuterkjøring i kontrollerte former, sier leder Jostein Røsnes i Namdal motorsportklubb.

Test torsdag

Han er usikker på hvor stort behovet er, men sier klubben vil forsøke å legge til rette for små og store snøskuterkjørere framover.

– På regulerte områder er det mulig for barn helt ned i 5-årsalderen å kjøre, og jeg tror kanskje et slikt tilbud vil være vel så mye for de minste som for voksne, sier Røsnes.

Marius Paulsen i motorklubben opplyser at de skal gjennomføre testkjøring torsdag.

– Vi må sjekke at alt fungerer optimalt før vi forhåpentligvis kan åpne opp for alle på lørdag, sier Paulsen til NA.

Motorklubben opplyser at du ikke trenger å ha en registrert skuter, men at alle som vil gjøre må kjøpe en daglisens.

– Lisensen koster 50 kroner per kjører, og klubben er i dialog med næringslivsaktører som kan være interessert i å dekke kostnaden.

Ikke utlån-skuter

Banen i Raabakken motorstadion, som vanligvis brukes av ivrige motorcross-kjørere, er 1.370 meter lang og er også godkjent for snøcrossløp.

– Har dere snøskutere som folk kan låne eller leie?

– Nei, de som vil kjøre må ha med snøskuter selv. Men vi skal legge forholdene til rette, slik at alle som vil kan få en fin dag i anlegget, sier Øyvind Barland i Namdal motorsportklubb.

Førerkortsenteret har sagt seg villig til å dekke lisenskostnadene for de som kommer og prøver, slik at arrangementet blir gratis for de som er interessert, opplyser Jostein Røsnes i klubben.

PS: Etter at NA publiserte saken, har motorsportklubben bestemt seg for å arrangere tilbudet lørdag og ikke søndag, som først meldt.