NAMSOS/VIKNA: Motvind arrangerer vardebrenning mot vindkraft mange steder i Norge. Også på Stangfjellet på Ryum i Nærøysund, på Namdalseid og på Spillum i Namsos markeres motstanden.

Markerer motstand

Flere av Naturvernforbundets lokal- og fylkeslag er med på lokale arrangementer rundt om i landet.

– Vi oppfordrer til å benytte anledninga til å markere motstand mot de store naturinngrepene vindkraftanleggene fører til mange steder. Naturvernforbundet jobber nasjonalt for endringer i energikonsesjonssystemet, og lokalt for å stanse de mange naturødeleggende vindkraftanleggene, skriver Naturvernforbundet om aksjonen.

Ingebjørg Eidshaug i Motvind Nærøysund håper mange møter opp.

– Målet er å ta Stortingets melding om ny gjennomgang av gamle konsesjoner på alvor. Ytre Vikna 2 er ett av dem. Vi venter spent på hva kommunedirektøren gjør med ordførerens oppfordring til å utforme en sak for kommunestyret om Ytre Vikna 2, sier Eidshaug.

– Mer ei markering enn en aksjon

Hun sier markeringa ikke vil bære preg av noen form for aksjon, men markeres med plakater og bannere som viser Motvinds holdninger.

– Fra Stangfjellet vil vi se lysene fra Hundhammerfjellet og Dalafjellet, så det er symbolikk i valg av vardeplass, sier hun.

I tillegg til markering på Stangfjellet, blir det tent vardebål på rundt 150 plasser i Norge – med støttebål i andre land.

– Vi håper mange møter opp og blir med i kampen mot vindkraft, sier Eidshaug.