HØYLANDET: – Det har vært ei hektisk uke, og jeg skal ikke legge skjul på at det sannsynligvis blir tidlig kveld i kveld. Det er alltid noe ekstra de siste dagene før ei overtakelse. Men nå har vi gått gjennom bygget sammen med entreprenør, og Høylandet kommune er nå eier av Hållinghallen, sier teknisk sjef Johan Grongstad.

Noen småting mangler fremdeles, men når helga er over kan brukerne begynne å flytte inn.

– Idrettslaget skal blant annet sette opp tribuner, og det skal flyttes inn mye utstyr som skal finne sin plass. Så vi er ikke riktig helt klar til å ta hallen i bruk riktig ennå, sier han.

Målet er at den første treninga skal gjennomføres i hallen uka etter høstferien.

– Det tror jeg vi skal ha kontroll på tidsmessig.

Det som sannsynligvis ikke er på plass til da er den 11 meter høye klatreveggen.

– Det arbeidet er litt koronaforsinket, med det skal ikke gå så lang tid utover i oktober før det er på plass heller.

Ramme for aktivitet

– Det har vært mye spennende i denne prosessen fram til nå, men nå starter det som kanskje er mest spennende. Vi har den ytre ramma på plass i form av en stor, funksjonell og flott hall. Nå skal den fylles med innhold. Og da må alle i kommunen være med på den prosessen, sier ordfører Hege Nordheim-Viken – som sammen med resten av sentraladministrasjonen fikk omvisning i hallen fredag ettermiddag.

– Det handler mye om å skape møtepunkt som involverer mest mulig av bygdas befolkning. Og med de mulighetene som ligger i en hall som dette, så tror jeg det skal bli mye folk innom og mange som tar hallen i bruk, sier rådmann Liv Elden Djokoto.

Her er det ei stor hallflate, det er skytebane, ungdomsklubb, styrkerom og garderober både for det som foregår i hallen og det som skjer ute på idrettsbanen som ligger like ved.

– Det har vært en lang prosess fra planlegginga startet og til vi er det vi er i dag. Og kanskje er det bra. Vi har fått vridd hjernene våre, og vi har fått vurdert veldig mange forskjellige løsninger før vi til slutt bestemte oss for de forhåpentligvis gode løsningene som nå er ferdig til bruk, sier Djokoto.

– Flott bygg

Både de som overtok bygget og de som satte det opp er overbevist om at dette blir et bygg som mange generasjoner av hållinger skal få glede av.

– Det har blitt et flott bygg med gode løsninger som vil tjene Høylandet veldig bra. Det er et bygg kommunen kan være stolte over, sier Morten Melhus hos entreprenør Birger Pedersen.

– Det er mange som skal ha skryt for det arbeidet som er gjort, og fra kommunens side må vi skryte av den jobben som Johan Grongstad har gjort. Den er formidabel, sier Djokoto som hadde med blomster til sin tekniske sjef.