Det begynte med TV3-programmet «Charterfeber», der Østvik raskt ble programmets stjerne. Med sin unike positive holdning, null selvhøytidelighet, kjappe replikker og en smittende latter var han skapt for lettbeint tv-underholdning – akkurat slik «folk flest» liker det.

Siden har han dukket opp i ruta titt og ofte – som en garantist for «feelgood»-fjernsyn av beste merke. En populær talkshow-gjest, reality-deltaker og gjest i firestjerners-ditt og firestjerners datt. En tv-kjendis laget av tv-kanalene selv – kun kjent for å være kjent på tv.

Nå viser det seg at vi tv-seere kanskje ikke kjente mannen bak sangen «Kongen av Mallorca» så godt som vi trodde. Under overflata, det brede gliset og den halvlange manken skjuler det seg en overbevisning som allerede har fått ham til å miste mange fans.

Blant rundt 200 demonstranter (som ikke akkurat holdt énmetersregelen) utafor Stortinget sist lørdag sto nemlig tv-kjendisen og brente munnbind – i protest mot myndighetenes håndtering av koronapandemien. La det være klart – det må være lov å være uenig i tiltakene som settes i verk for å bremse smitten, men dette satt dypere – og mørkere.

De som hadde håpet på at dette var nok et humoristisk stunt fra den tidligere helsefagarbeideren fra Kongsberg, ble nok ikke beroliget da han ble konfrontert av mediene i etterkant.

«Angrer? Det er vel heller sånn at jeg aldri har følt jeg har gjort noe viktigere», svarte han Avisa Oslo to dager etter demonstrasjonen.

Til Nettavisen uttalte han blant annet at «restriksjonene oser av skjult agenda».

Skjult agenda. Her er det altså ikke snakk om kritikk, men om overbevisninger som går over til konspirasjonsteorier.

Demonstrasjonen fant sted kun få dager etter at konspirasjonsteoretikeren Hans Kristian Gaarder ble funnet død i hjemmet sitt i Gran på Hadeland. Han var korona-fornekter og nektet å oppsøke legehjelp da han selv ble syk. I påska arrangerte han en ulovlig fest i låven sin, med et ukjent antall gjester. I ettertid ble ytterligere en kvinne som deltok på festen funnet død. Begge hadde det dødelige viruset i kroppen.

Det ble holdt minnestund for Gaarder under demonstrasjonen utafor Stortinget. Slik ble altså en mann som har bidratt til å spre konspirasjonsteorier, og høyst sannsynlig smitte som har medført til død, hyllet – i full offentlighet.

Dette tok altså ikke hele Norges «Charter-Svein» avstand fra. Han angrer ikke. Resultatet bør bli at tv-kanalene tenker seg om en ekstra gang neste gang de skal invitere kjendiser for å lage godstemning i tv-ruta. Slik de gjorde med Kari Jaquesson, da den tidligere trimdronninga begynte å spre rundt seg med konspirasjonsteorier.

Det er nok kjendiser å ta av.