Nå skal det vrimles i Ytre Namdal

VRIMMEL: Andreas Kullerud Skaugen fra Trøndelag fylkeskommune, festivalsjef Maren Grønli Berg, ordfører Amund Hellesø og kultursjef Tom Antonsen gleder seg til Vrimmel festivalen starter 19. oktober.

VRIMMEL: Andreas Kullerud Skaugen fra Trøndelag fylkeskommune, festivalsjef Maren Grønli Berg, ordfører Amund Hellesø og kultursjef Tom Antonsen gleder seg til Vrimmel festivalen starter 19. oktober. Foto:

19. oktober går startskuddet for årets vrimmelfestival i Nærøysund og Leka. – Vi skal tilby arrangementer for alle, men likevel overholde koronarestriksjonene, sier kultursjef Tom Antonsen.

DEL

KOLVEREID: Med 170 ulike arrangementer fra Leka i nord til Steine i sør, håper festivalsjef Maren Grønli Berg (24) å nå ut til alle aldersgrupper i Nærøysund og Leka. Det er ikke tilfeldig at festivalen har en geografisk bredde. Når muligheten uansett ikke er til stede for å fylle de større arenaene, vil arrangørene heller benytte seg av de små lokalene rundt omkring i kommunen.

På denne måten mener de at festivalen mer tilgjengelig i koronavennlige omgivelser.

Vrimles smått og godt

– Det skal vrimles smått og godt slik at så mange som mulig får til å delta, sier Grønli Berg, som er festivalsjef for første gang. I høst startet hun i jobben som kulturmedarbeider i Nærøysund kommune, og høster allerede lovord for arbeidet med Vrimmelfestivalen.

– Maren er helt fersk og det er beundringsverdig å se hvordan hun har taklet dette, sier Anders Kullerud Skaugen fra Trøndelag fylkeskommune.

Skaugen mener Vrimmel er et eksempel på godt samarbeid mellom ulike instanser.

– Det vises at det går an å få til noe sammen fra Fylkeskommunens byråkrati til kommunene og frivillige.

KOLVEREID: Fersk festivalsjef Maren Grønli Berg høster lovord for sitt arbeid fra Anders Kullerud Skaugen fra Trøndelag fylkeskommune.

KOLVEREID: Fersk festivalsjef Maren Grønli Berg høster lovord for sitt arbeid fra Anders Kullerud Skaugen fra Trøndelag fylkeskommune. Foto:

Bredt program

Grunnskoleelevene og barnehagebarna får en spennende avveksling fra den tradisjonelle hverdagen og undervisninga med ulike og unike opplevelser i skolehverdagen.

Bredden i programmet skal gjøre det mulig for alle å finne et arrangement de ønsker å benytte seg av. Fra Namdal storband med gjester som Atle Pettersen og Adrian Jørgensen, Kolvereid skolekorps og bokprat på biblioteket. Du kan også få muligheten til å høre verdens beste tubaist, Øystein Baadsvik, sammen med Quintus. De spiller fem konserter på Leka, Rørvik, Salsbruket og Gjerdinga.

– Det er stas at man kan få finkultur på hvert et nes, sier ordfører Amund Hellesø. Han synes det er positivt at Vrimmelfestivalen avholdes på tross av hensynene som må tas i forhold til smittevern.

Anders Kullerud Skaugen legger til at man skal være likeverdige uansett hvor man bor og at dette er et godt eksempel på at dette går an.

Ikke bare musikk og teater

– Det skal ikke bare legges til rette for de som ønsker å oppleve musikk eller teater, sier Maren Grønli Berg.

I arrangementet «Tradisjonshåndtverk - Kortreiste bygningsmaterialer» lærer Einar Strand, som er ekspert på gamle bygninger og ansatt i Trøndelag fylkeskommune, deltakerne gamle byggeteknikker.

Siden det er samisk språkuke samme uke som Vrimmel kommer den sørsamiske forfatteren Anne-Grethe Leine Bientie for å ha litteraturbesøk for ungdomskolene på Leka og i Nærøysund.

Frivilligheten står sterkt

Festivalsjefen opplever at folk er meget engasjerte og fornøyde med at mange av arrangementene trekkes til smågrendene.

– På Salsbruket setter de opp busser for å få folk på arrangementene. De går omtrent mann av huse for å få det til.

Nærøysundordfører Amund Hellesø nikker enig.

– Frivilligheten står sterkt i distrikts-Norge. Engasjementet er stort.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken