Gå til sidens hovedinnhold

Nå tilbyr Nærøysund vaksine til folk fra nabokommunene: – Opp mot 200 doser ekstra

Nærøysund kommune har mottatt flere vaksinedoser enn forventet, og tilbyr nå innbyggere fra nabokommunene å få første stikk hos dem.

NÆRØYSUND: – Vi kommer til å sitte igjen med noen førstedoser som vi ikke får brukt. Derfor åpner vi nå for å ta imot innbyggere fra nabokommunene, som kanskje ikke er like langt i vaksineringsprogrammet, sier kommuneoverlege i Nærøysund, Sabine Moshövel til NA.

Hun opplyser at årsaken til dette er at de har mottatt flere doser enn forventet.

– Vi har fått overraskende mange doser, som gjør at vi får en del ledig kapasitet. Vi snakker nok opp mot 200 doser ekstra, sier kommuneoverlegen.

– Må ta kontakt

Moshövel forklarer at de som føler seg kallet til å ta første dose i Nærøysund må ta kontakt med kommunen.

– Det er jo sånn at dosene ikke skal fraktes mellom kommunene – altså at stikkene skal settes her. Derfor er det viktig å minne om at folk fra andre kommunen ringer til koronatelefonen vår i litt god tid før de kommer hit, sier hun og legger til:

– Man skal ikke være redd for å ta kontakt. Vi syns det er gledelig å kunne hjelpe nabokommunene våre.

Over 90 prosent oppslutning

Videre opplyser hun at Nærøysund kommune har en vaksineoppslutning opp mot 90 prosent på første dose, og at de i løpet av kort tid har satt samtlige førstedoser.

– I løpet av neste uke har alle i kommunen fått tilbud om dose en, og vi forventer å ha være ferdig med å sette den første dosen innen uke 32, sier hun og retter en pekefinger mot innbyggerne.

– Det er spesielt viktig at man svarer raskt når man har fått innkalling, så vi ikke sitter her med mange ubrukte doser fordi folk ikke møtte opp. Vi må vite om folk kommer.

– Når begynner dere å sette andre dose?

– Ifølge nasjonal plan skal det starte i uke 34, men håpet vårt er at vi kan begynne tidligere hvis det viser seg at mange kommuner er ferdig med dose en.

Sjekk status på vaksinering i din kommune i oversikten under:

Kommentarer til denne saken