OVERHALLA: Onsdag går fristen for å søke nasjonale mesterskap i 2024 ut. Blant søkerne for NM innendørs senior i 2024 er Overhalla IL, som sammen med Steinkjer FIK har gått sammen om å søke mesterskapet i Steinkjerhallen.

– Vi har lett etter mesterskap som kan passe oss. Vi hadde ønsket oss et junior-NM utendørs, men dette går til Bodø i 2024. Derfor landet vi på å søke innendørs-NM for senior sammen med Steinkjer FIK, sier Prestvik som er leder i Overhalla IL friidrett.

Samarbeid med Steinkjer

I 2022 var Overhalla IL også med som arrangør av et nasjonalt mesterskap i Steinkjerhallen, da UM i friidrett ble arrangert. Dette var det Steinkjeralliansen som sto bak, som besto av fem lag. Når man søker NM denne gang, er det bare Steinkjer FIK og Overhalla IL som står bak søknaden.

– Jeg føler vi matcher hverandre bra kompetansemessig. Vi har lik innstilling med tanke på å arrangere, sier Prestvik om hvorfor OIL søker Steinkjer FIK som partner i søknaden om NM.

– Men selv om det bare er to lag som søker, har vi jo de andre tre allianseklubbene i bakhånd som medhjelpere under arrangementet, legger han til.

Dette er klubbene Beitstad IL, Ogndal IL og Snåsa IL.

Denne gang søker man altså om NM senior – og får man mesterskapet, er det gode sjanser for å få se noen av Norges store friidrettsstjerner på nært hold.

Og Prestvik har god tro på at de kan få mesterskapet. Årsaken er at det ikke er så mange haller i Norge der det kan arrangeres NM senior innendørs.

– I 2022 var det jo i Ulsteinhallen og i år i Bærum. Derfor tror jeg Steinkjerhallen ligger godt an til å bli NM-arena i 2024, sier Prestvik.

Viktig å arrangere

Det er slett ikke for å få status som NM-arrangør at overhallingene ønsker å søke mesterskap.

– Vi ønsker hele tida å være i bildet som arrangør av nasjonale mesterskap. Det er med på å holde oss oppdatert som arrangør, samtidig er det også en fin drivkraft på flere områder.

– Som økonomi?

– Alt vi gjør av store arrangement har jo et moment av økonomi i seg. Det er en måte å styrke drifta i en klubb på, blant annet for å kunne skaffe nytt og oppdatert utstyr. Når vi arrangerer utendørsmesterskap, som UM i 2018, er det også med på å bidra til oppgradering av anlegg. For eksempel fikk vi bygd en ny tribune til UM i 2018 på dugnad. Et NM er med på å holde hele organisasjonen på et godt nivå, sier Prestvik.

Det er for øvrig arrangert NM innendørs i Steinkjerhallen to ganger tidligere. Både i 2012 og i 2015 var Norges beste samlet i Steinkjerhallen.