Gå til sidens hovedinnhold

Namsos-barnehage nominert til prestisjefull pris

Skoglyvegen Barnehage kan stikke av med Mangfoldsprisen: – Fra de er ett år skal barna få møte hele samfunnet i sin hverdag og ikke bare et utvalg.

NAMSOS: Tirsdag er det klart at Namsos-barnehagen Skoglyvegen barnehage er nominert til Mangfoldsprisen, som er statens utmerkelse for bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

– Formålet med prisen er å fremme etnisk mangfold, bedre bruk av innvandreres kompetanse og øke rekrutteringa av innvandrere i arbeidslivet. Prisen deles ut av IMDi og Kunnskapsdepartementet, heter det på nettsida til prisen.

Skoglyvegen barnehage er foreslått til prisen for å arbeide godt med etnisk mangfold blant de ansatte.

En jury har nominert barnehagen til prisen, og nå er de én av to kandidater til å vinne årets utgave.

– Skoglyvegen barnehage sitt mål er å gjenspeile samfunnet av både ansatte, barn og foreldre. Vi ønsker ikke å framstå som en institusjon, men som et minisamfunn – hvor alle er representert med ulik alder, kjønn, kultur, religion, seksualitet, språk, farge eller fysiske og psykiske utfordringer. Fra de er ett år gamle skal barna få møte hele samfunnet i sin hverdag og ikke bare et utvalg. For oss er mangfold naturlig, heter det fra barnehagen.

Kommentarer til denne saken