Gå til sidens hovedinnhold

Namsskogan har fått sitt første smittetilfelle

Namsskogan kommune melder torsdag kveld at en innbygger er koronasmittet.

NAMSSKOGAN: Hittil i koronapandemien har det ikke vært registrert smittetilfeller Namsskogan. Torsdag kveld bekrefter kommunen at de nå har fått sitt første smittetilfelle.

– Vi hadde håpet vi skulle berge, men vi har snakka mye i kriseledelsen om når vi får det, og ikke om vi får det. Så vi har vært forberedt på at det kunne skje, sier ordfører Stian Brekkvassmo.

Personen som nå har blitt bekreftet smittet har vært i utlandet, og har sittet i karantene etter ankomst til Namsskogan. Personen har ingen symptomer og er satt i isolasjon.

Ordføreren sier at de har god oversikt over situasjonen.

– Det er rimelig liten dramatikk knyttet til smittetilfellet, og vi har god kontroll på situasjonen. Vi er ikke bekymra for at det kan oppstå noe mer smitte i forbindelse med dette tilfellet.

Han forteller også at kommunen hadde gode rutiner på plass, selv om de ennå ikke har hatt bruk for dem.

– Det som er godt å se i en sånn situasjon at vi har hatt kontinuerlig møtevirksomhet og hele tida hatt beredskap hvis det skulle skje. Alle rutinene har vi hatt liggende, så det var bare å sette på startknappen. Vi ble rimelig fort ferdig med smittesporing når vi fant ut at den smittede ikke har hatt noen nærkontakter, sier Brekkvassmo, og legger til:

– Det er viktig å påpeke at ingen skal føle at de er syndebukker når de blir smittet. Det er noe som kan skje alle.

Kommentarer til denne saken