Jeg har over langt tid undret meg over en butikkjede som reklamerer med at man får mer til overs hvis man handler hos dem. Jeg har prøvd å handle der, men kan ikke se at jeg får mer av noe – bortsett fra det jeg handlet, selvfølgelig. Det får jeg mer av. Men det jeg får mer av er ikke til overs. Jeg har en plan med det.

I min karriere som snuser fikk jeg en og annen gang spørsmål fra noen om jeg hadde en pris snus til overs.

Svaret var selvfølgelig nei. Jeg kjøpte ikke ei eske med snus for å spise 25 av de 26 smurfebleiene (porsjonssnus må vite) i eska. Jeg hadde ikke én igjen i eska når jeg selv følte at den var tom. Det var ikke én til overs.

Som god (eller dårlig, etter som man ser det) kamerat kunne jeg selvfølgelig spandere én. Eller flere for den grunn. Men det var ingen til overs. Jeg hadde en plan med alle de porsjonssnusene jeg hadde kjøpt. De skulle under leppa, alle som én.

Ungene har etter hvert begynt å tjene egne penger, og det betyr litt mindre utgifter for far i huset. Det får enkelte i omgangskretsen til å anta at jeg nå får penger til overs. Altså at det plutselig skulle hope seg opp med penger et eller annet sted som jeg ikke på noen måte har bruk for. Det kan jeg med stor bestemthet avkrefte. Det blir ikke ei krone til overs i mitt eie. Jeg har en plan om å bruke opp hver eneste én, og da blir det jo ikke noe til overs.

Men det verste er når enkelte finner ut at siden man nå har hjemmekontor, i stedet for å kjøre ei time til og ei time fra kontoret på Kolvereid, får man tid til overs. Altså tid som bare ligger der uten at man har noen plan om å bruke den. Det er sikkert tid som man kan sette inn på en eller annen tidskonto og hente ut ved behov. Ifølge mine beregninger skulle jeg ha omkring 700 timer på den kontoen nå.

Er det noen som vet hvor man kan ta dem ut ved behov?