Gå til sidens hovedinnhold

Nei til redusert ambulanseberedskap

Vi er gjennom media gjort kjent med at Helse Nord- Trøndelag vurderer å endre ambulansetjenesten ved blant annet ambulansen som er stasjonert i Malm. 

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En ambulanse som gjennom året også har mange oppdrag til innbyggere i Namdalseid. Endringene som foreslås gjelder for tidsrommet kl. 20.00 – 08.00 og vil bety at det vil gå lengre tid fra alarmen går og til ambulansen er ute av stasjonen.

I mange tilfeller står det om liv og død når ambulanse rykker ut, særlig ved akutte situasjoner. Vi vet hvor viktig det er at ambulansen kommer tidlig fram til pasienten og behandling kan starte – da er hvert minutt særdeles viktig. Vi deler bekymringen til leder i Namdalseid bonde- og småbrukarlag, Iver Martin Berre i det innlegget han hadde for litt siden.

At økonomiske rammevilkår går utover ambulanseberedskapen er beklagelig og her må statsråd Høie og regjeringen sørge for at det er lik beredskap på ambulanser i distriktene som i byene og sentrale strøk, for å sikre at beredskapen og tryggheten for innbyggere og næringsliv i ikke blir svekket, slik det i verste fall kan bli om helseforetaket vedtar endringene. Det kan faktisk sies så sterkt ved å stille spørsmål om et liv i distriktene er mindre verdt enn i byene.

Kommentarer til denne saken